Kindkys og kendisser: I aften kårer de årets tv-vært

Hotel-foyeren på Tivoli Kongres Hotel ved Københavns Havn summer af lavmælte stemmer fra de over 900 tv-folk, der deltager i dette års tv-festival. Der krammes, kindkysses, klappes på ryg og hilses med armene i vejret på kryds og tværs. For her i det danske tv-miljø kender alle hinanden.

Der er lagt op til den helt store frikadelle-fest i aften, når årets tv-priser bliver delt ud.

Tv-branchen har lynhurtigt taget statsminister Helle Thorning-Schmidts udmelding om de danske værdier til sig, så nu taler alle på festivalen om at lave ’frikadelle-tv’. Selv på buffeten har frikadellen fået plads mellem de mere eksotiske retter.

Det er 14. gang, at Producentforeningen holder festivalen for den danske tv-branche. Her mødes alle cheferne og redaktørerne fra de store tv-stationer med folkene fra tv-produktionsselskaberne, der leverer programmer til de danske seere. I to dage snakkes der tv, forretning og luftes ideer til nye programmer ind imellem de faglige sessioner med kendte tv-stjerner som ordstyrere, værter og udenlandske tv-trend-sættere.


En stor julefrokost

- Det er som en stor julefrokost for branchen, hvor man mødes og klapper hinanden på ryggen, aftaler møder og hyrer hinanden på kryds og tværs, for festivalen er også et stort udstillingsvindue. Der er så meget gang i branchen, at der er rift om at kapre f.eks. tv-fotografer, der kan vælge og vrage, om de vil med SBS til Ibiza, TV3 til Mexico eller TV2 til Kolding, siger en mangeårig iagttager i den danske tv-branche til BT.

HVEM SYNES DU ER ÅRETS KVINDELIGE- OG MANDLIGE TV-VÆRT? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Det er også her, der lokkes med snigpremiere af DRs ’Broen II’ eller at høre tv-forfatter Adam Price og tidligere politisk spindoktor Michael Kristiansen diskutere politisk drama og virkeligheden i ’Borgen’. Udvalgte juryer af tv-folk nominerer og afgør, hvem der skal have årets tv-priser i 26 forskellige kategorier. F.eks. er TV2-værten Divya Das nomineret til prisen som bedste kvindelige tv-vært sammen med Cecilie Beck mod DRs Ane Cortzen, Louise Wolff, Tine Gøtzsche og outsideren Christine Feldthaus.

Hos mændene er det Tordenskjolds soldater med Anders Lund Madsen og Anders Breinholt i spidsen, og Martin Krasnik som outsideren, der kæmper om titlen som årets mandlige tv-vært.

’De selvfedes fest’

- Jeg er rigtig stolt over, at det er Producentforeningen og de private tv-producenter, der har taget teten, og jeg betragter det som en ros at blive kaldt ’de selvfedes fest’, for når man har et fællesskab, der har sat sig for at levere tv til de danske seere, så får man bare noget bedre ud af det, siger administrerende direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen.

HVEM SYNES DU ER ÅRETS KVINDELIGE- OG MANDLIGE TV-VÆRT? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Men ikke alle er lige tilfredse med tv-fætter-kusine-festen, hvor DR og TV2 nærmest fordeler alle tv-priser imellem sig. Det fik sidste år SBS-kanalerne, der ejer bl.a. Kanal 5 og Kanal 4, til at trække sig ud af tv-festivalen. Det skabte røre og debat i tv-andedammen, og efterfølgende er kravene for at blive nomineret blevet ændret. Det betyder bl.a. at tv-stationen dk4 i år blander sig i drama-kategorien med serien ’Bødlen’ mod så stærke tv-serier som ’Forbrydelsen III’ og ’Borgen III’.

 
 


Se resten af kategorierne og de nominerede her.