16-årige Stefanie Geer har samlet flasker i et helt år for at få sin store drøm til at gå i opfyldelse. At arrangere et foredrag med Silas Holst med gratis adgang for alle. Nu har danseren hørt hendes bøn.

I et helt år har den 16-årige Stefanie Geer fra Bølling i Vestjylland haft ét mål for øje. At skaffe 16.000 kroner så hun kan få danseren og forfatteren Silas Holst til byen for at holde et foredrag om mobning.

Den 16-årige har selv haft mobning tæt inde på livet og ønsker derfor at invitere til et arrangement, hvor alle kan blive klogere på mobning.

De 16.000 kroner, som foredraget koster, er mange penge for en teenager, men Stefanie Geer er snart i mål. Ved at samle pantflasker har hun skaffet 13.000 kroner og er dermed tæt på målet. Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Men nu tyder noget på, at Stefanie Geers store ønske kommer til at gå i opfyldelse før tid. Silas Holst har nemlig fået nys om hendes projekt og har sagt ja til at komme til Vestjylland.

»Stefanies projekt er møgfedt. Ikke fordi det er et foredrag med mig, hun samler ind til, men fordi hun viser initiativ og kæmper for en sag, der ligger hende meget på sinde. Det kan forhåbentlig være med til at inspirere andre. Og så synes jeg ikke, hun skal samle mere ind – jeg vil gerne komme og holde foredraget,« fortæller Silas Holst til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Stefanie Geer er meget begejstret over Holsts udmelding, og nu skal de to bare blive enige om at finde en dag til foredraget, som undervejs er blevet støttet af flere fra lokalområdet.

»Jeg har startet projektet Stop Mobning. Første skridt var at få Silas til Skjern for at holde foredrag. Jeg har set det før, og jeg synes, det er rigtig godt. Det er vigtigt at folk, finder ud af, at mobning er værre, end man tror - og også mere udbredt, end man tror,« fortæller hun til BT.

Hun håber, at foredraget kan blive afholdt i maj i kulturcentret i Skjern.

Stefanie Geer sammen med en del af de mange flasker og dåser, hun har indsamlet og fået doneret af lokale - heriblandt diskoteket Crazy Daisy.
Stefanie Geer sammen med en del af de mange flasker og dåser, hun har indsamlet og fået doneret af lokale - heriblandt diskoteket Crazy Daisy. Foto: Privat
Vis mere

Stefanie Geer er allerede er i gang med et planlægge sit næste projekt: En hyggedag for folk, der er blevet mobbet, hvor de kan tale med ligesindede.

Silas Holst har været meget ærlig om sin egen historie med mobning. I 2012 udgav han selvbiografien 'Bag om dansen', hvor han fortæller, hvordan han blev holdt udenfor og ydmyget gennem hele sin skoletid.

Året efter lavede han tv-programmet 'Silas' opgør', hvor han hjalp seks mobbeofre med at få genskabt deres tabte selvtillid.