Stivhed i nakken, store røde pletter og en sovende fornemmelse i den venstre side af kroppen. Det er bare nogle af de symptomer, Hummel-milliardæren Christian Stadil har gået rundt med over sommeren.

Den kendte iværksætter har ikke vidst, hvad han fejlede, før han torsdag fik stillet diagnosen neuroborreliose i en fremskreden grad på Rigshospitalet i København.

»Neuroborreliose er en sygdom, hvor nervesystemet rammes af bakterierne fra en bidende skovflåt. Det kan skabe infektion i nervesystemet og give delvise lammelser i kroppen,«, foræller overlæge, Anne-Mette Lebech i et interview til B.T. Hun står i spidsen for Enhed for Flåtoverførte Sygdomme ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

Stadil-familien bekræfter over for B.T., at Anne-Mette Lebech har behandlet Christian Stadil, men Anne-Mette Lebech ønsker ikke at udtale sig om den enkelte sag. I stedet fortæller hun om sygdommens generelle træk.

»Herhjemme bliver cirka 200 danskere hvert år diagnosticeret med neuroborreliose, og generelt er prognosen god, og de fleste vil blive helt raske efter en antibiotikabehandling,« siger Anne-Mette Lebech.

Christian Stadil har også rost personalet og behandlingen på Rigshospitalet til skyerne. På sin Facebook-profil skriver han blandt andet, at han er dybt imponeret over Anne-Mette Lebech og hendes team:

'Min vigtigste pointe er egentlig, at jeg er dybt imponeret over det danske hospitalsvæsen, her konkret Riget, overlæge Anne-Mette og hendes team. Wauw for en sød, åben og dybt professionel behandling. Tusind tak. I’am a BIG fan.', skriver Christian Stadil i en opdatering med billeder fra Rigshospitalet.

Stadil blev udskrevet fra hospitalet samme dag og har fredag lavet en opdatering til sine mange følgere på Facebook, hvor han fortæller, at han har det glimrende igen trods lidt stivhed i nakken og nedsat følesans i den venstre side af kroppen.

Overlæge Anne-Mette Lebech forklarer, at en ny opgørelse fra juni har dokumenteret behandlingens positive effekt.

»En stor dansk undersøgelse viser, at det heldigvis er sjældent, at folk behandlet for neuroborreliose får betydende følger af sygdommen,«.

Men en tidligere diagnose og dermed en antibiotisk behandling kan have betydning for, om man vil opleve senfølger af sygdommen. Det har Anne-Mette Lebech tidligere forklaret til B.T..

»Jo længere tid man har gået med symptomerne før behandling, jo større er risikoen for evt. senfølger«.

Christian Stadil fortæller også i sin video på Facebook, at han har været heldig.

»Det kan være alvorligt og meget mere alvorligt, end det jeg har været ramt af. Og i realiteten har jeg nok været lidt heldig,« siger Christian Stadil med henvisning til, at han har haft det i nogle måneder.

Han opfordrer derfor folk, der også kan lide at være i naturen, til at være opmærksomme på de små flåter.

Højsæsonen for flåtbid er i efteråret, eftersom flåterne er særligt aktive fra tidligt forår, til når frosten sætter ind.