Torsdag aften skrev milliardær, Hummel-ejer og iværksætter Christian Stadil på Instagram, at han er ramt af sygdommen neuroborreliose i fremskreden grad. B.T. har talt med Stadils hustru, Alice, om situationen.

»Efter omstændighederne har han det godt. Det er ikke kommet som den største overraskelse. Han har gået og frygtet det lidt,« siger hun.

Det var i starten af juli, at parret lagde mærke til, at han var blevet bidt af en flåt. De så aldrig den lille mide, men i knæhasen havde han noget, der lignede en rød ring. Det er et klassisk symptom på et flåtbid.

Ud over stivhed i nakke og ryg udviser den 46-årige Hummel-milliardær andre symptomer på den skrækkelige sygdom.

»Det er jo ikke noget, man skal spøge med. Christian har haft noget føleforstyrrelse i venstre side af kroppen, hvor det føles, som om huden sover.«

Siden juli har iværksætteren, der også er kendt fra tv-programmet 'Løvens hule', døjet med nakkestivhed og smerter i ryggen. Men symptomerne viste sig så hurtigt, at hverken han eller Alice troede, at han var ramt af den frygtede sygdom.

Og der er tale om en sygdom, der i værste fald kan give nervelammelser og hjernehindebetændelse.

»Det er jo ikke en ufarlig sygdom, så jeg bliver også lidt vred på ham over, at han ikke er gået til lægen noget før,« siger hun.

Christian Stadil og Alice Brunsø vies i Messiaskirken i Charlottenlund. Parrets tre små børn, Winston, Hamilton og Harper på mellem to og fem år, deltager i selve vielsen som brudepige og brudedrenge.
Christian Stadil og Alice Brunsø vies i Messiaskirken i Charlottenlund. Parrets tre små børn, Winston, Hamilton og Harper på mellem to og fem år, deltager i selve vielsen som brudepige og brudedrenge. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

At han har døjet med helbredet hen over sommeren, har ikke betydet, at parret har ligget på den lade side. De har været 10 dage på ferie i Frankrig med børnene Winston på fem år, Hamilton på tre år og Harper på to år.

De har også holdt et stort bryllup i august og været på den dertilhørende bryllupsrejse på trods af smerter af varierende styrke. At der skulle gå så længe, før han opsøgte en læge, skyldtes flere ting.

»Jeg har lidt af en 'militærmand' af en mand. Han går jo ikke og piver, medmindre han nærmest skal aflives,« siger hun og fortæller, at det dog til sidst var tydeligt, at der var noget galt.

»Til sidst sad han i sofaen og kunne ikke vende hovedet. Så sagde jeg, at det var nok.«

Alice Stadil fortæller, at ægtemanden er en 'tough cookie', men det var hende, som gav ham det endelige spark, så han opsøgte lægen.
Alice Stadil fortæller, at ægtemanden er en 'tough cookie', men det var hende, som gav ham det endelige spark, så han opsøgte lægen. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

At ægtemanden har fået diagnosen neuroborreliose, beskriver Alice Stadil som en 'god nyhed'.

»Det var faktisk dejligt, fordi vi ved, hvad det er. Hvis det ikke var det, så skulle vi gennem en omfattende udredning for at finde ud af, hvad symptomerne skyldtes,« siger hustruen og fortsætter:

»Vi snakkede med den søde overlæge Anne Mette, der siger, at prognoserne er rigtigt gode. Der er mange skræmmebilleder derude. Men ifølge overlægen kommer de fleste sig 100 procent.«

I Christian Stadils Instagram-opslag skrev han blandt andet, at han var udskrevet fra Rigshospitalet efter en dags indlæggelse og tilbage på pinden. Det betyder dog ikke, at han har ordineret afslapning og restitution til sig selv.

Christian Stadil og Alice Brunsø vies i Messiaskirken i Charlottenlund. Lørdag 18. august 2018.
Christian Stadil og Alice Brunsø vies i Messiaskirken i Charlottenlund. Lørdag 18. august 2018. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Det var planen, at han trods diagnosen skulle have været på forretningsrejse til Japan fredag.

Forretningsrejsen er udskudt til på søndag på grund af en tyfon. Han er nemlig langtfra typen, der 'slapper af'. Christian Stadil er ifølge hustruen altid på farten. Og da han ventede på at få taget en prøve af sin spinalvæske, lå han og besvarede e-mail.