Den norske milliardær og Spies-ejer Petter Stordalen plejer at vække opsigt, når han åbner et nyt hotel.

Det gjorde han også ved åbningen af Villa Copenhagen – men denne gang på grund af sin ledsager.

Da den 57-årige hotelkonge åbnede luksushotellet i hjertet af København 1. juli, viste han nemlig sin nye kæreste frem: den 27 år yngre Märta Elander Wistén, som er tidligere svensk toprytter.

Siden har parret ikke givet interview sammen – men nu gør de det igen.

Aftonbladet har billeder af parret, som blev taget på luksushotellet At Six i Stockholm, og her forsøger Stordalen og Wistén ikke at skjule, at de er nyforelskede.

Over for den svenske avis løfter Petter Stordalen lidt af sløret for, hvordan de to fandt sammen – ved lidt af en tilfældighed.

Den norske milliardær fortæller, at de havde mødt hinanden et par gange og besluttede at mødes igen i den norske hovedstad, Oslo. På det tidspunkt begyndte coronapandemien imidlertid at sprede både død og stor usikkerhed over hele Europa – også i Norge.

Så Stordalen følte ikke, at timingen var den rette, men Märta Elander Wistén insisterede. Kort efter stod hun i Oslo. Besøget blev imidlertid helt anderledes end forventet.

Petter Stordalen foran hans nye hotel i København, Villa Copenhagen.
Petter Stordalen foran hans nye hotel i København, Villa Copenhagen. Foto: Fredrik Hagen
Vis mere

»Märta kom, og umiddelbart efter lukkede det norske samfund ned,« siger Petter Stordalen til Aftonbladet.

Det betød, at Märta Elander Wistén pludselig ikke kunne rejse hjem til Sverige igen. Men intet er jo så skidt, at det ikke er godt for noget, som man siger.

»Hun blev her i 100 dage, hvor vi var i det samme hus 24/7. Hun fik fjernet mit fokus fra alt det frygtelige, der skete. Coronaen har ikke kun været negativ,« siger Petter Stordalen.

Over for VG har Petter Stordalens ekskone, Gunhild Stordalen, fortalt, at hun er glad på hans vegne.

Parret flyttede hver til sit i november og blev siden skilt, men er stadig gode venner.

Det samme var Petter Stordalen og Märta Elander Wisté, før det udviklede sig til et romantisk forhold under coronanedlukningen.

Märta Elander Wisté bor fortsat i Sverige. Det er endnu usikkert, om de bliver boende i henholdsvis Norge og Sverige, eller om de vil flytte sammen.

Stordalen har tre voksne børn og to ægteskaber bag sig.