Flere Disney-fans på de sociale medier er ikke ligefrem vilde med idéen om, at man har valgt en sort kvinde til at spille havfruen Ariel i liveaction-versionen af 'Den lille havfrue'.

Det mener skuespillere fra den originale tegnefilm er åndssvagt.

Eksempelvis siger Jodi Benson, der lagde stemme til Ariel i originalversionen, at der er noget meget vigtigere end hudfarven.

»Karakterens ånd er det, som i virkeligheden betyder noget,« sagde hun på en tegneseriekonference i Florida ifølge The Independent.

Hun mener dermed, at det er skuespillerens evne til at gengive Ariels ånd og hjerte som figur, der betyder noget.

Derfor er skuespillerens hud- og hårfarve i princippet fuldstændig ligegyldig, når man vil fortælle historien om den lille havfrue, mener hun.

Vi har talt med den danske skuespiller og musiker Thomas Eje, der lagde stemme til krabben Sebastian i den danske version af Disney-tegnefilmen fra 1989.

»Jeg synes, det er lidt latterligt. Vi er jo alle sammen mennesker,« siger han kort om debatten på de sociale medier og slår fast, at en sort kvinde selvfølgelig godt kan spille Ariel.

Han husker tilbage på sit arbejde på filmen som skønt og sjovt.

Kunne du tænke dig at lægge stemme til Sebastian en gang til?

»Ja, helt bestemt. Der er ikke nogen, der har spurgt mig endnu. Jeg har jo lige lagt stemme til Buzz Lightyear i 'Toy Story 4'. Og der blev jeg ikke spurgt. Jeg går ud fra, det er de samme, der laver det,« siger han.

Det er den amerikanske skuespiller Halle Bailey, som Disney har valgt til at spille Ariel. Den 19-årige skuespiller påbegynder først arbejdet på filmen i 2020. Blandt kritikpunkterne lyder det blandt andet:

'Undskyld mig, det er fuldstændig meningsløst. Karakteren har rødt hår og er hvid. Jeg har ikke et problem med sorte, men det er det samme som at producere Moana med en bleg hvid pige!,' skrev en bruger på Twitter

Der blev også lavet en underskriftindsamling, hvor bagmændene skrev:

'Ariel er en ikonisk rødhåret kvinde. Hvorfor ødelægge det for fans?'

Her skrev man også, at Jasmin i 'Aladdin' er spillet af en kvinde fra Mellemøsten, og løvernes stemmer i 'Løvernes konge' tilhører sorte skuespillere. Så hvorfor kan den rødhårede havfrue ikke stadig været blåøjet og hvid, lyder det.