Skuespiller eller ej, så indrømmer Sonja Richter, at hun overhovedet ikke er i stand til at lyve.

Hun er sådan en, der siger sandheden, også selvom det ikke falder ud til hendes egen fordel, og i et større interview åbner hun også op om nogle af de sværere sider ved hendes barndom og de ting, hun kæmper med.

»Jeg havde aldrig lyst til at tage hjem efter skole, for min mor var alkoholiker, og jeg vidste aldrig rigtigt, hvad der mødte mig. Jeg har spekuleret lidt på, om jeg selv er alkoholiker,« siger hun i et interview med bladet 'Alt for damerne', og her uddyber hun:

»Det er noget, der har optaget mig rigtig meget, fordi jeg er vokset op med det. Derfor holdt jeg helt op med at drikke alkohol for 10 år siden.«

Sonja Richter ankommer til  Kronprinsparrets Priser i Odeon, Odense, lørdag den 2. november 2019. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
Sonja Richter ankommer til  Kronprinsparrets Priser i Odeon, Odense, lørdag den 2. november 2019. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

I interviewet fortæller hun også om, at hun altid har ledt efter at finde ud af, hvem hun selv er, hvordan hun skulle holde på sine kærester, og hvordan det er at leve som kvinde uden mand og børn.

Hun siger, at hun troede, hun havde en drøm om at få et liv i et hus med stokroser udenfor, hvor hun kunne smøre madder til børnenes madpakker og leve en drøm taget ud af 50'ernes idealer.

Selv er hun dog vokset op i en anden virkelighed i et kollektiv, og hun fortæller desuden, at det først er senere i livet, at det er gået op for hende, at hendes mor var alkoholiker.

Hun blev i tvivl, om hun også var alkoholiker, og stoppede med at drikke for 10 år siden, siger hun til bladet.

Tidligere har skuespilleren desuden fortalt, at hun har haft andre svære ting at håndtere i sin barndom. Blandt andet har hun været vidne til vold, fortalte hun engang ved et arrangement for huset Danner, hvor man hjælper voldsramte kvinder.

Hendes oplevelser fra barndommen havde hun dog ikke lyst til at uddybe i detaljer, men hun beskrev dem som 'enormt uhyggelige at være vidner til'.  Tidligere har hun udtalt om sit forhold til sine forældre:

»Ens barndom har noget at gøre med, hvordan man tackler livet, men vi er ikke kun præget af vores barndom. Der er både arv og miljø. Jeg tror, at vi har en karakter med os fra start af, som ikke har noget med vores forældre eller vores opvækst at gøre,« siger hun og uddyber:

»Jeg kan beskylde min forældre for mange ting, men jeg tror ikke, at de er skyld i helt så meget, som jeg tidligere har troet. Det er også et spørgsmål om én selv,« siger Sonja Richter.