I 2016 endte Søren Østergaard som dronning Margrethes bordherre ved et selskab på Christiansborg Slot.

Entertaineren havde flere gange optrådt for regentparret med Zirkus Nemo, og aftenen var da også både skæg og hyggelig. Én ting ville han dog ønske, han havde takket nej til, fortæller han til Billed-Bladet.

For efter maden skulle fire par – heriblandt regentparret og Søren Østergaard med sin kone, Lisbet Lundquist – danse lancier.

Den dans mestrer komikeren ikke, og hans kone er, med hans egne ord, endnu værre. Så dronning Margrethe måtte kæmpe en brav kamp for at holde nogenlunde sammen på dansetruppen.

»Man kunne se skuffelsen, fordi Dronningen elsker at danse lancier og håbede på, at vi ville være alletiders til det, tror jeg.«

»Men der måtte vi skuffe. Der røg næste grad af ridderkorset,« siger Søren Østergaard til ugebladet med et glimt i øjet.

Som om det ikke var slemt nok, fik komikeren også så ondt i ryggen af danseriet, at resten af aftenen blev ødelagt.

I sit Zirkus Nemo har Søren Østergaard fået et væld af danskere til at grine, ligesom lattermusklerne hos de royale også er blevet aktiveret. I 2018 optrådte han som Smadremanden for dronning Margrethe og danske toppolitikere ved Dronningens taffelselskab, mens han i 2012 gav den gas som Bager Jørgen ved Dronningens 40-års jubilæumsshow.

Smadremanden – en lettere brovtende karakter – er en af Dronningens favoritter, og det var faktisk hende selv, der havde bedt om, at han optrådte i rollen til taffelselskabet.

»Dronningen havde bestilt det, og det skilte vandene. Nogle hadede mig og krævede den ansvarlige fyret, og det var altså dronning Margrethe 2, der var den ansvarlige,« har Søren Østergaard tidligere forklaret i tv-programmet 'Deja-vu med Frøkjær'.

Søren Østergårds virke er blevet bemærket i sådan en grad, at han i 2014 kunne glæde sig over at blive tildelt Ridderkorset af Dannebrogsordenen.