Søren Huss mistede for 11 år siden sin kæreste, Camilla Jørgensen, i en højresvingsulykke, og deres kun toårige datter Ronja var også tæt på at miste livet.

Musikeren fortæller, hvordan han er blevet mødt med fordomme fra især mødre, der mener, det er utroligt, at datteren Ronja er blevet så 'helt et menneske' uden en mor i sit liv.

»Der bliver jeg sgu lidt trodsig på mit køns vegne – og på farrollens vegne. Det er ikke, fordi hun har haft stærke kvindelige rollemodeller i bedstemødre og i min søster. Det er, fordi jeg har været der, og fordi farrollen er fuldstændig lige så vigtig som morrollen.«

»I virkeligheden er det fuldstændigt ligegyldigt. Det handler jo om at være omgivet af kærlighed,« siger han podcasten 'Fårking Far', som 'Vores Børn' står bag.

Han er overbevist om, at der hos mange kvinder er en selvforståelse af, at moderen har den vigtigste rolle i et barns liv.

Under alle omstændigheder er det hvert fald en betragtning, som han ikke deler.

For ham er det vigtigste i et barns liv, at man kan give det kærlighed, mad og nærvær. Det handler også om at kunne se og fornemme, hvordan datteren har det. Hvis hun har det godt, så må alt mere eller mindre være godt.

Tragisk ulykke

Camilla Jørgensen blev dræbt på stedet af en lastbil i en højresvingsulykke, da hun var ved at krydse Vigerslev Allé i Valby.

Hun var på vej til datterens vuggestue for at aflevere hende.

Mens Ronja hjulede af sted over fodgængerfeltet på sin trehjulet cykel gik Søren Huss' kæreste ved siden af.

Da hun bøjede sig ned for at tage fat i styret på cyklen, for at hjælpe datteren med over krydset, blev hun ramt af lastbilen, som fuldstændig overså mor og datter.

Datteren Ronja, der kun var to år gammel på daværende tidspunkt, overlevede med nød og næppe ulykken.