Søren Fauli har de seneste mange år været filminstruktør, manuskriptforfatter og radiovært, mens han nu er medejer af butikskæden Normal.

Det betyder, at 56-årige Fauli har tjent en pæn portion penge gennem livet - og det går tilsyneladende rigtig godt økonomisk for Fauli.

Dauli Film ApS er hans private firma, og her er egenkapitalen på hele 52,1 millioner kroner. Det viser virksomhedens seneste årsregnskab.

Dog kan det virke underligt, når man læser, at egenkapitalen i 2018 var på 58,2 millioner kroner. Hvordan har Fauli mistet omkring seks millioner kroner på ét år?

Søren Fauli er blandt andet kendt for filmen 'Polle Fiction' fra 2002.
Søren Fauli er blandt andet kendt for filmen 'Polle Fiction' fra 2002. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Skyldes det investeringer, der er gået galt, eller noget helt andet? Det kommer vi til.

I første omgang er det væsentligt at nævne, at udbyttet i firmaet var på 7,5 millioner i 2018, mens tallet 'bare' er 2,4 millioner i 2019.

Udbyttet er en betegnelse for det overskud, som ejeren eller ejerne vælger at trække ud af firmaet til sig selv.

At forskellen på 5,1 millioner først kommer til udtryk i 2019, er der en meget simpel forklaring på. Det fortæller Ole Friis, der er regnskabsekspert ved Syddansk Universitet:

»De 7,5 millioner i udbytte fra 2018 er først registreret i 2019, mens de 2,4 millioner fra 2019 først vil blive registreret i 2020. Derfor mangler der nogle millioner fra  2018, som det kan ses i firmaets egenkapital,« udtaler han til B.T.

Regnskabseksperten tilføjer, at pengene er forsvundet ud af firmaet som overskud:

»Selvfølgelig forsvinder der penge ud af firmaet, men det er som udbytte og ikke som tab. Derfor er det overskud, som bliver overført til ejeren.«

Ole Friis fortæller ligeledes, at der er afholdt for 1,1 millioner kroner i 2019, mens det i 2018 var 1,2 millioner - altså en besparelse på 100.000 kroner.

Søren Fauli har firmaet 'Dauli Film ApS'.
Søren Fauli har firmaet 'Dauli Film ApS'. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Friis siger slutteligt, at der er overskud i firmaet, når alt kommer til alt:

»Der er et overskud på 1,2 millioner kroner efter skat. Det afkast får han fra de 50 millioner kroner, han har investeret i værdipapirer. Det giver et afkast på cirka fem procent,« slutter han overfor B.T.

Ifølge Ole Friis fra Syddansk Universitet er det relativt enkelt regnskab, hvor der ikke er den store aktivitet.

56-årige Søren Fauli fik sit gennembrud i 1993 med filmen 'De skrigende halse', og han danner til dagligt par med Annika Lillelund Fauli.