Det kom bag på Martin Jørgensen, da fogedretten tidligere i år ringede og fortalte ham, at han var udeblevet fra et retsmøde og i øvrigt var stævnet for en ubetalt gæld på 800.000 kroner.

»Jeg har ikke modtaget regninger eller rykkere eller noget som i denne sammenhæng, så jeg var ikke klar over det,« siger Martin Jørgensen til BT.

Det var finansieringsbanken Santander Consumer Banks norske filial, der havde hevet grevinde Alexandras eksmand i fogedretten i Retten på Frederiksberg, for at indkræve de mange tusinde ubetalte kroner, han skylder for sin Mercedes-Benz GL.

Af retsbogen, som BT har fået aktindsigt i, fremgår det, at 38-årige Martin Jørgensen ikke er i stand til at betale gælden. Det ses også, at han ikke mødte op til det første retsmøde i januar.

Til BT forklarer han, at han ingen idé havde om, at han var indkaldt i retten.

»Første gang, jeg hører om fogedretten, er i et opkald fra dem efter første retsmøde er afholdt. Og det er lidt svært at møde op til noget, man ikke ved, man skal møde op til,« siger Martin Jørgensen.

Det er ikke første gang i år, at Martin Jørgensen har været i klammeri med loven. I marts blev han taget for spirituskørsel og her kom det også frem, at han ikke havde betalt forsikring på den selvsamme Mercedes- Benz GL, som har været omdrejningspunktet i sagen i fogedretten.

På andet retsmøde i marts blev det afgjort, at den norske finansieringsbank får tinglyst gælden på i alt 811.306 kroner som et udlæg i hans luksusbil.

Det betyder, at Martin Jørgensen stadig kan bruge bilen, der som ny koster 1,6 millioner korner, men han kan ikke sælge den uden Santander Consumer Banks tilladelse – og de har førsteret på deres penge, hvis bilen bliver solgt.

Siden september har grevinde Alexandra og Martin Jørgensen ligget i skilsmisse, og Martin Jørgensen understreger, at der er nok at holde styr på i den forbindelse. Den store gæld kalder han en misforståelse.

»Der er her tale om ganske almindelige ting og sager, der skal på plads i forbindelse med en skilsmisse. Og der er mange ting, der skal på plads, heriblandt også biler,« siger han og fortsætter:

»Det her handler ikke om, at jeg ikke har styr på mine ting, men det handler simpelthen om hverdagsting, der skal deles – og man skal blive enige om, hvem gør hvad, hvornår og hvordan og hvorledes.«

Den 38-årige fotograf og reklamemand mener bestemt ikke, at der er noget sensationelt i denne sag.

»Der er jo ikke sket noget. Når man køber en bil eller et hus, så låner man nogle penge til det med mindre man kan betale det kontant. Det er jo bare det, det handler om,« siger han.

Har du tænkt dig at beholde bilen?

»Det er for tidligt at sige. Det ved jeg ikke.«

Står du og mangler penge i øjeblikket?

»Det kommer ikke nogen ved.«

Alexandra og Martin Jørgensen blev gift i 2007 efter at have fundet sammen kort efter Alexandras skilsmisse med prins Joachim.

I september sidste år lod Grevinde Alexandra offentligheden forstå, at hun ville skilles, fordi hun ikke så en fremtid for sig med Martin Jørgensen, der er 14 år yngre end Alexandra.