Tidligere på året blev grevinde Alexandras eksmand Martin Jørgensen hevet i retten af finansieringsbanken Santander Consumer Banks norske filial, da de ville indkræve en gæld på 800.000 kroner for en Mercedes-Benz-bil. Netop den bil er lige nu på auktion online. Det skriver EB.dk.

Årsagen til at banken valgte at hive Martin Jørgensen i retten over gælden var ifølge retsbogen, som BT har aktindsigt i, at Martin Jørgensen ikke er i stand til at betale gælden. Det ses også, at han ikke mødte op til det første retsmøde i januar.

Ifølge EB.dk er det højeste bud lige nu på 497.000 kroner, hvilket ikke er i nærheden af at dække gælden på 811.306 kroner, og auktionen, som finder sted på bilsalg.dk, ender allerede tirsdag.

Tidligere på året fortalte Martin Jørgensen til BT om retsmødet i forbindelse med gælden på bilen. Og her kom han også ind på, hvorfor han udeblev fra første retsmøde.

»Jeg har ikke modtaget regninger eller rykkere eller noget som helst i denne sammenhæng, så jeg var ikke klar over det,« lød det fra Martin Jørgensen til BT.

»Første gang, jeg hører om fogedretten, er i et opkald fra dem efter første retsmøde er afholdt. Og det er lidt svært at møde op til noget, man ikke ved, man skal møde op til,« sagde Martin Jørgensen.

Skal have den byttet ud

Fra september sidste år lå grevinde Alexandra og Martin Jørgensen i skilsmisse, og Martin Jørgensen understregede, at der er nok at holde styr på i den forbindelse. Den store gæld kaldte han en misforståelse.

»Der er her tale om ganske almindelige ting og sager, der skal på plads i forbindelse med en skilsmisse. Og der er mange ting, der skal på plads, heriblandt også biler,« sagde han og fortsatte:

»Der er jo ikke sket noget. Når man køber en bil eller et hus, så låner man nogle penge til det med mindre man kan betale det kontant. Det er jo bare det, det handler om.«

På bilsalg.dk står der, at hjemmesiden kun er til professionelle aktører, og derfor kan private personer ikke sælge deres bil via siden.

EB.dk spørger Martin Jørgensen, hvorfor han sælger bilen, hvortil han svarer:

»Det er, fordi jeg skal have den byttet ud, så har jeg nogen, der hjælper mig med det. Så har de sikkert gjort det derinde, kunne jeg forestille mig.«