De fleste kender Fitness World, men de færreste kender manden bag, Henrik Rossing, der netop er blevet milliardær efter salget af fitness-kæden.

Navnet er Rossing. Henrik Rossing - det seneste medlem af en eksklusiv klub af danske milliardærer.

Og selvom 450.000 danskere benytter sig af Henrik Rossings ‘opfindelser’, så er han ganske ukendt i den almene offentlighed.

Opfindelsen, der nu har gjort iværksætteren til milliardær, er fitness-kæden Fitness World, som tirsdag blev solgt til den norske kapitalfond FSN. Prisen er ukendt, men menes at være i nærheden af 2,5 milliarder kroner.

Læs også: Fitness World solgt for milliarder

Dermed har den sky fitness-konge fået opfyldt sin drøm om at tjene penge - mange penge.

»Min far var assurandør, og havde en livsfilosofi om at tjene så mange penge som muligt på så kort tid som muligt. Han fik et godt liv ved det med masser af personlig frihed, og det tror jeg da har sat sine spor i mig,« sagde Rossing til Berlingske Business i 2010 - det eneste større interview, han har givet til danske medier.

Han har en HF-uddannelse fra Gladsaxe Gymnasium i 1977, men droppede siden ud af HA på Handelshøjskolen i København.

»Jeg ville hellere tjene penge,« forklarede Rossing om den beslutning i interviewet.

Læs også:

50 rigeste milliadærer

Og med den ambition satte han sejl for det eventyr, der altså foreløbigt kulminerede med milliard-salget af Fitness World.

Eventyret begyndte for alvor i 1986, da Henrik Rossing åbnede sit første fitness-center under navnet Ve og Vel, der specialiserede sig i træning af ældre mennesker. Over 14 år udviklede kæden sig imidlertid med flere kunder, flere centre - og et købstilbud fra den amerikanske fitness-kæde 24 Hour Fitness, der købte biksen for 50 millioner kroner.

Her kunne historien have endt. Rossing var millionær og kunne have lænet sig tilbage og nydt til gode liv - men som så mange andre iværksættere før ham var det ikke en mulighed.

Læs også: De kalder ham Fitnesskongen

Han åbnede i stedet en restaurant, en café og en bar, selvom han ikke anede det fjerneste om branchen. Fire år senere og millioner fattigere opgav han og kastede sig i stedet over det, som han vidste, han kunne: fitness.

Fitness World blev skabt i 2005 og gjorde oprør mod de høje priser og lange bindingsperioder, som de andre kæder dengang tilbød kunderne.

»Hvorfor binde folk? Hvis de har lyst til at stoppe, skal de da have lov til det, og hvis prisen er lav og kvaliteten høj, så er der da slet ingen grund til at fastholde folk kunstigt,« sagde Henrik Rossing.

En vinder-opskrift, der nærmest har udryddet al konkurrence på markedet, hvor kun fitness.dk-kæden spræller i kampen mod fitness-kongen.

Læs også:

Men selvom Henrik Rossing nu er milliardær - og længe har været rig - er det ikke meget blær, man oplever fra hans side.

»Jeg er bare et almindeligt menneske,« sagde han i 2011 til Ekstra Bladet, efter at han netop havde lagt 50 millioner kroner på bordet for at købe en kæmpevilla med udsigt over Øresund i Hellerup.

Nu er Henrik Rossing blandt de blot ca. 100 danskere, der kan kalde sig milliardærer - og så er man måske ikke helt så almindelig længere.

Henrik Rossings pragtvilla som den så ud i 2011.
Henrik Rossings pragtvilla som den så ud i 2011.
Vis mere