Den 37-årige skuespiller Xenia Noetzelmann har prøvet noget, som de fleste af os ikke ønsker for vores værste fjende: Utroskab.

På et tidspunkt, hvor hun troede, at alt var godt mellem hende og kæresten, blev hun ramt af virkeligheden som et lyn fra en klar himmel.

Det skriver hun i Politiken. (Betalingsartikel).

Den bitre opdagelse kom oven i købet på et særdeles kritisk tidspunkt, nemlig lige før hun skulle på scenen og krænge sit hjerte ud for publikum i stykket 'Ensomme mennesker'.

»En halv time inden jeg skulle møde på teatret i Düsseldorf i Tyskland i 2011, tikkede der en e-mail ind på min computer. Mailen var fra en mand, som hævdede at være kærester med min kæreste, og som havde fundet ud af, at jeg også var kærester med hende. Men jeg anede intet om ham, fordi jeg var i et langdistanceforhold,« skriver Xenia Noetzelmann.

Skæbnens ironi ville det således, at hun i stykket spillede en kvinde, som gik i stykker, fordi hendes mand forelskede sig i en anden. Undervejs i stykket havde hun en scene, hvor hun skulle bryde helt sammen, og hun husker oplevelsen som meget hård. Alligevel kan hun nu se noget positivt i det.

»Det er ikke særligt opbyggende for ens ego og selvværd, når man får at vide, at ens kæreste har en anden kæreste ved siden af mig. Derfor var det egentlig godt at stå på scenen, fordi jeg blev bekræftet i, at jeg var en god skuespiller, og det kunne ingen tage fra mig,« skriver hun i Politiken.

Xenia Noetzelmann er tysker, men har boet i Danmark de seneste fem år. Hun er lige nu aktuel i 'En Skærsommernatsdrøm' på Betty Nansen Teatret.