I et nyligt interview åbner skuespilleren Teresa Palmer op omkring sin fortid med sygdom og sit usunde forhold til mad.

I en årrække mellem 2009 og 2012 led den 34-årige skuespiller af en mindre kendt spiseforstyrrelse med navnet ortoreksi.

Med Psykiatrifondens ord indebærer det, 'at en sund livsstil bliver usund'. En sygelig besættelse af at spise sund, som kan påvirke personens liv negativt både fysisk, psykisk og socialt.

I dag er den omdiskuterede sygdom ikke anerkendt i det danske sundhedssystem på trods af stigende forskning på området.

Den australske skuespiller har en lang liste af film bag sig - heriblandt 'Warm Bodies' og 'Hacksaw Ridge'. AFP.
Den australske skuespiller har en lang liste af film bag sig - heriblandt 'Warm Bodies' og 'Hacksaw Ridge'. AFP. Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

For Teresa Palmer betød sygdomsforløbet, at hun blev besat af mængden af kalorier, som hun indtog i løbet af en dag.

Alle ingredienser i maden skulle være af den bedste kvalitet og sundt. Sygdommen tog hårdt på hende fortæller hun i podcasten 'Mamamia Me Before You' for første gang.

»Det var udmattende, aldeles udmattende, at registrere hver eneste kalorie og være så overdrevent fokuseret på den mad, som jeg spiste,« fortæller hun.

Selv om Teresa Palmer har succes som skuespiller i store Hollywood-film som 'Hacksaw Ridge' og 'Warm Bodies', har det også haft konsekvenser.

Branchen er hård, og i 2008 i forbindelse med et modelfoto af Teresa Palmer i bikini anbefalede hendes agent, at hun begynde at træne.

Agenten sagde, at det var en del af hendes arbejde at sørge for at se godt ud. Det troede den dengang 22-årige kvinde også, hun gjorde.

For hurtigt at tabe sig begyndte Teresa Palmer en overdrevent sund livsstil, som hun først gav slip på, da hun i 2014 fik børn. Hun begyndte at acceptere og elske sin krop igen.

»Min krop blomstrede, og jeg havde en stor mave, hvor jeg kunne mærke livet inde i mig, og det var fantastisk at se, hvad min krop kunne gøre,« fortæller hun.