Skuespiller Susanne Breuning huskes i de seneste år for at have turneret med sit eget Malene Dietrich-stykke. Tilbage i 80'erne kom hun tæt på Anne Linnet, men deres hukommelse har begge tabt noget på vejen, mener Breuning.
Skuespiller Susanne Breuning huskes i de seneste år for at have turneret med sit eget Malene Dietrich-stykke. Tilbage i 80'erne kom hun tæt på Anne Linnet, men deres hukommelse har begge tabt noget på vejen, mener Breuning. Foto: Bent K Rasmussen

Ikke alle kvinderne i Anne Linnets univers gennem tiden er enig i hendes udlægning af hendes oplevelser i sin nye selvbiografi.

BT har de seneste dage kunnet bringe uddrag fra Anne Linnets bog Testamentet, hvor en hudløs ærlig Anne Linnet fortæller om sit liv i 80'ere.

I' Testamentet', som bogen er døbt, kommer hun blandt meget ind på de mange kvinder, som hun erobrede, forsøgte at erobre, eller som omvendt forsøgte at vinde hende.

linnet startbillede

Men skuespillerinde Susanne Breuning, som Linnet mødte under opsætningen af stykket Tiggeroperaen, har en lidt anden erindring af det møde, hvor Linnet husker, at Breuning bagte på hende.

- Hold da op, tænkte jeg, da jeg så avisen. Jeg husker det altså som værende omvendt, som om det var Anne Linnet, der lagde han på mig, fortæller Susanne Breuning.

linnet

linnet

I bogen husker Linnet, at hun stiller sig op af hende, så hendes bryster rører hendes ryg. Hun bliver genert men nyder det. Hun har røde dansebukser på, og hun er 'edderrådme en fræk størrelse', tænker Linnet. Senere fortæller hun, hvordan en anden skuespillerinde, Ann-Mari Max Hansen, 'er helt vildt oppe på tæerne over, om Susanne er ved at score mig'.

Men Susanne Breuning slår en latter op og minder om, at hun ret beset dannede par med Kurt Ravn på daværende tidspunkt, og hun i øvrigt ikke er til kvinder.

- Jeg synes, at Anne Linnet er en dejlig kvinde, meget sød, men jeg er altså ikke til damer. Og jeg havde altså Kurt dengang. Det var meget morsomt at læse, men der var altså ikke noget mellem os dengang. Der må jeg skuffe både Anne og andre, griner Susanne Breuning.

Hun tilføjer, at hun har kendt Linnet siden 1975 og stadig har et godt venskab med sangerinden den dag i dag.

Biografien Testamentet udkommer på People's Press torsdag

linnet startbillede

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.