At være ham, der i en lille menneskealder har boet inde i Bamse, har fyldt ham med glæde, men også til tider været en klods om benet. Men det er ikke den eneste udfordring, som han har kæmpet med i sit liv.

»Ensomheden er også en slags grundfølelse i mit liv, hvor jeg indimellem slås med dumme følelser og tanker, jeg savner kærligheden, og til tider kan jeg føle mig utilstrækkelig. Sådan er det at være mig, og det er også o.k., for det er alligevel ikke noget, som jeg lige kan ændre på med et trylleslag, selvom jeg gerne ville,« siger Søren Hauch-Fausbøll.

Den bundærlige erkendelse fra den kendte skuespiller og komiker falder i Bo Østlunds nye bog ‘Modne mænd 3’, som udkommer tirsdag, og i hvilken 15 kendte mænd fortæller om deres liv. Også dér, hvor det har gjort ondt.

63-årige Søren Hauch-Fausbøll er ikke i tvivl om, hvor hans største smerte ligger, og hvornår kimen til den gamle grundfølelse fik ny næring.

Arkivfoto af Søren Hauch-Fausbøll og hans daværende kone Nadja.
Arkivfoto af Søren Hauch-Fausbøll og hans daværende kone Nadja. Foto: MOGENS FLINDT
Vis mere

Nemlig, da han i 2015 blev skilt fra sin kone Nadja.

»Det er sket ganske udramatisk,« fortalte han dengang til B.T. om bruddet fra sin kone, som han havde været sammen med i 23 år, og med hvem han har to i dag voksne døtre.

Men at skilsmissen ramte ham hårdere, end han havde ventet, måtte han nogle år senere erkende.

»Selvom min skilsmisse har været lykkelig, og jeg stadig ser mine ekskone, så gør det stadig ondt. Min reaktion er bare kommet forsinket,« forklarede han i anledning af sin 60-års fødselsdag til Her & Nu.

Nu – tre år senere – sidder smerten og ensomhedsfølelsen stadig i Søren Hauch-Fausbøll, som ikke er bleg for at kalde skilsmissen et nederlag og på sjette år er single og bor i en lille lejlighed i Hellerup nord for København.

I bogen beskriver han, hvordan han de seneste tre år har tilbragt to nytårsaftener mutters alene.

Men i stedet for at synke ned i et sort hul over sin skæbne, lavede han sin egen fest, hvor han – inspireret af den ikoniske nytårssketch ‘90-års fødselsdagen’ – iførte sig sit stiveste puds.

Scene fra den ikoniske sketch '90-års fødselsdagen'.
Scene fra den ikoniske sketch '90-års fødselsdagen'. Foto: NF
Vis mere

Så dækkede han op til fem, lavede en udsøgt treretters menu og en lækkerbisken til Dronningens nytårstale. Sørgede for drikkevarer i rigelige mængder, som blev hældt op i samtlige glas. Og tømt. Med det forventelige resultat, at Søren Hauch-Fausbøll blev pænt beruset.

Men for ham var det vigtigt at signalere over for sig selv, at livet sagtens kunne være en fest, selvom man var alene.

Til trods for at han prøver at tage humoren og sit ofte gode humør med ind i sit aleneliv, sidder splinten af ensomhed i det.

»Den private Søren må som alle andre mennesker på denne jord en gang imellem kæmpe med livet. Jeg har i flere omgange lidt af en mindre depression, hvor jeg var helt nede at vende – blandt andet efter min skilsmisse, hvor jeg græd hele tiden, men hvor det hjalp at gå til psykolog. Jeg har også stadig min månedlige depression, som heldigvis plejer at forsvinde efter en enkelt dag,« siger en ærlig Søren Hauch-Fausbøll i bogen og lægger ikke skjul på, at han drømmer om at finde kærligheden igen.

‘Modne mænd 3’ er netop udkommet på forlaget Heatherhill