Chris Hemsworth er ikke en tøsedreng og surfer gerne i hajfyldte farvande i Australien. Men den 32-årige australier blev totalt udkørt under optagelserne af "In the Heart of the Sea"

Chris Hemsworth var overvældet over, hvor hårdt det var at spille hvalfangeren Owen Chase i filmen "In the Heart of the Sea". Filmen er baseret på en sand historie om skibet Essex, der forliste efter et sammenstød med en hval i 1820.

»Det er det mest fysisk krævende, jeg nogensinde har været med til«, siger Chris Hemsworth om at optage det meste af filmen på havet og tabe sig voldsomt undervejs.

»Det var også det mest følelsesmæssigt krævende, jeg nogensinde har foretaget mig på film«.

SE BILLEDET: Hemsworth i vildt vægttab: Fra superhelt til super tynd

Meget af filmen blev optaget på et skib, og det skulle skuespillerne også vænne sig til.

»De første to eller tre uger hang omkring 70 procent af vores filmarbejdere ud over rælingen. Jeg gjorde ikke. Jeg have mange søsygepiller og holdt blikket ud over horisonten«.

Instruktøren Ron Howard optog næsten alle scener i den rækkefølge, som de vises i filmen. Så i begyndelsen var Chris Hemsworth og de andre skuespillere stærke mænd, der var klar til naturens udfordringer.

»Vi var mætte og friske«, siger Chris Hemsworth, der er mest kendt som et muskelbundt i filmen "Thor".

LÆS OGSÅ: Chris Hemsworth: Forældrerollen er trættende

»Men efterhånden fik vi mindre og mindre søvn og spiste mindre og mindre, så i de sidste scener behøvede jeg slet ikke at spille skuespil, fordi jeg var fuldkommen udmattet og mentalt udkørt«.

Mændene på skibet Essex fra New England overlever sammenstødet med hvalen, men driver rundt i ugevis på åbent hav i små både, inden de kommer på land. De er udhungrede, da det sker.

LÆS OGSÅ: Hollywood-stjerne: Kvinder sender mig sexlegetøj

»Jeg blev ved med at spørge mig selv, om jeg ville have kunnet gøre, hvad de gjorde«, siger Chris Hemsworth om de sømænd, der forliste i Stillehavet i det 19. århundrede.

»Det er rart at tænke den tanke, at man selv ville have kæmpet for at komme igennem det for at komme hjem til sin familie«.

LÆS OGSÅ: Moxie CrimeFighter og Hollywoods andre bizarre børnenavne

Skuespillerne tabte sig alle voldsomt under optagelserne af "In the Heart of the Sea", og i cirka fire uger spiste de voksne mænd kun 500-600 kalorier om dagen.

»Til slut kunne jeg næsten ikke tænke på andet end mad«, fortæller Chris Hemsworth, der smed omkring 15 kilo undervejs.

»Det var som at være afhængig af stoffer.«

Chris Hemsworth er født og opvokset i Australien og har surfet hele sit liv. Men han har ikke stor erfaring med at sejle.

»Jeg var mere i vandet end på vandet. Jeg surfede. Jeg sejlede ikke så meget som barn og fiskede kun en lille smule, for jeg kan huske, at jeg blev meget søsyg, når jeg gjorde det«.

LÆS OGSÅ: Her er Hollywood-stjernernes juletraditioner

I dag bor Chris Hemsworth i den nordlige del af staten New South Wales i Australien. Hans hus ligger i Baron Bay lige ud til kysten, hvor der ikke må fiskes.

»Jeg har set flere delfiner, end jeg kan tælle, når jeg er ude at surfe«, siger Chris Hemsworth, der overkommer sin frygt for hajer, fordi han er så vild med sporten.

»Jeg har altid nærmest været afhængig af det rush, man oplever, når man skubber sig selv til grænsen – hvorvidt det er surfing eller andre oplevelser i mit liv«.

LÆS OGSÅ: Julia Roberts: Livet er hårdt i Hollywood

Desuden ville Chris Hemsworth ikke drømme om at flytte fra havet. Det er en vigtig del af hans livsnydelse.

»Nogle af de smukkeste øjeblikke i mit liv er, når jeg har set hvaler. Jeg kan se dem mindst en gang om dagen fra mit hus. De slår saltomortaler, og så er det som en stor eksplosion, selvom det er langt ude i horisonten«.

Artiklen er oprindelig publiceret på herognu.dk