Den danske skuespillerinde Berrit Kvorning er død, 69 år gammel.

'Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores mor og kæreste, Berrit Sidse Kvorning er død efter lang tids sygdom,' skriver hendes nærmeste familie i en pressemeddelelse onsdag.

Hun sov ind i sit hjem i København omgivet af sine nærmeste efter lang tids sygdom.

Berrit Kvorning spillede blandt andet med i tv-serierne 'Huset på Christianshavn', 'Taxa', 'Rejseholdet', 'Krøniken' og 'Ugeavisen'.

Hun blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1974 og debuterede samme år på Aalborg Teater i 'Pigerne fra Chiozza' og på tv med 'Bertram og Lisa'.

Efterfølgende medvirkede hun i et hav af film, teaterstykker og revyer.

Eksempelvis spillede hun ejeren af skønhedssalon i Susanne Biers kæmpesucces 'Den eneste ene' fra 1999.

Gennem årene indtalte hun også en stribe lydbøger. Den sidste blev Elisabeth Egholms 'Tre hundes nat', der udkom i 2011.

Berrit Kvorning udviklede sig til at være en af sin generations store komedieskuespillere og har medvirket i mange revyer og lystspil, heriblandt 'Kys og Kaos' og 'Skønne Skår'.

Hendes sidste forestilling var i rollen som dronning Elizabeth i 'Richard III' på Det Kongelige Teater i 2010.

Tre år tidligere havde hun sådan set besluttet sig for at forlade skuespillet for i stedet at hellige sig sin egen kommunikationsvirksomhed.

Den etablerede hun i 1999. Hendes fokus var særligt på personlig gennemslagskraft, hvilket hun i 2014 også udgav en bog om, ligesom hun underviste på Roskilde Universitet.

Berrit Kvorning var i sine seneste år kærester med nordmanden Helge Qvigstad, der er tidligere kommunikationsdirektør for Telenor i Norge.

Fra 1992 til 2004 var hun gift med skuespillerkollegaen Henrik Jandorf, mens hun 1980-1992 var gift med orkester- og korchef Per Erik Veng.

Berrit Kvorning efterlader sig foruden sin kæreste døtrene Laura (37) og Marie (35) fra sit første ægteskab.

'Selv til det sidste sørgede hun for at 'lege legen færdig' med de nærmeste – hendes partner Helge samt os to døtre. Omend hun ikke er her længere i fysisk form, vil hendes ånd altid være med os i livet og hverdagen,' skriver døtrene i pressemeddelelsen.