B.T. kunne sidste år afsløre, at Kristian Jensen skal skilles efter 21 års ægteskab - fordi han var blevet forelsket i sangerinden og X Factor-dommer Pernille Rosendahl.

Nu viser det sig, at skilsmissen bliver en dyr fornøjelse for den tidligere minister og Venstre-næstformand.

Det skriver Se og Hør, som har set separationspapirerne.

Heri fremgår det ifølge ugebladet, at Kristian Jensen skal betale underholdsbidrag til ekskonen Trine Jensen i adskillige år.

Kristian Jensen og Pernille Rosendahl.
Kristian Jensen og Pernille Rosendahl. Foto: Mads Claus Rasmussen og Søren Bidstrup
Vis mere

16 år for at være helt præcis.

underholdsbidraget stopper først 30. november 2036. Til den tid vil den tidligere udenrigs- og finansminister være 65 år gammel.

Hvor meget Kristian Jensen skal betale sin kone gennem 21 år i underholdsbidrag fremgår ikke af papirerne. Når parret bliver skilt, hænger han på betalingerne.

I december 2019 skabte det en del opmærksomhed, da Kristian Jensen til B.T. fortalte om forholdet til Pernille Rosendahl - og den forestående skilsmisse.

»Jeg har fået stærke følelser for Pernille, og det kan jeg selvfølgelig ikke komme videre med, mens jeg er gift. Derfor er det min beslutning, at vi skal skilles,« sagde han og tilføjede:

»Kærlighed er en følelse, der ikke lader sig styre.«

49-årige Kristian Jensen og 48-årige Trine Jensen har tre teenagesønner sammen.

Ekskonen har overtaget parrets villa i Herning, hvor Kristian Jensen har købt en lejlighed, så han kan være tæt på sine børn.