Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Byrådspolitikeren og håndboldtræneren Katrine Fruelund skal udskiftes, både i Randers Byråd og på håndboldfronten.

Årsagen er lykkelig: Hun er gravid og venter barn nummer to sammen med sin kæreste, Kristian Larsen. I forvejen har de en datter på halvandet år.

»Ja, den er god nok. Vi skal have et barn mere. Det er der ikke noget hemmeligt i, ja, det giver faktisk sig selv, for jeg kan ikke skjule det længere, og har heller ikke noget ønske om det såmænd,« siger 36-årige Katrine Fruelund til Randers Amtsavis.

Hun har fødselstermin 17. februar, men har ikke tænkt sig at drive den af indtil da.

»Der er ingen grund til at gå herhjemme og pille næse. Jeg vil gerne trække den så længe som muligt, inden jeg går på barsel, Jeg håber, jeg kan vente indtil engang i begyndelsen af februar.«

Til den tid bliver der tale om dobbelt-barsel, da hun både har et job som Venstre-medlem i byrådet og som assistenttræner i Randers HK. Her havde hun i sin tid en stor del af sin karriere som spiller på absolut internationalt topniveau - en karriere, der blandt andet forsynede hende med en olympisk guldmedalje i 2004.

Det kan måske bedre lade sig gøre at holde den kørende som byrådsmedlem end som træner - dét er vel lidt mere fysisk krævende end timerne i byrådsstolen?

»Ja, det er rigtigt nok, Jeg skal heller ikke være kålhøgen og tro, jeg bare kan klare alt. Jeg håber bare, at jeg kan være i gang med begge job i nogle måneder endnu. Men nu skal jeg lige have sat mig ind i de der barselsregler. Der er jo lidt specielt, at man skal have barselsorlov fra to jobs.«Læs mere i Randers Amtsavis:
Skal afløses både i byråd og i klubben

Andre læser også