Det forgangne år bød på uvant mange kriser i det danske kongehus – og stærkest tilbage står krisen omkring prins Joachims børns titler.

Nu har 'Cirkusrevyen' så netop afholdt deres første forfattermøde, hvor alle de involverede mødes og diskuterer, hvad der skal under satirisk behandling til dette års forestillinger.

Og det kunne eksempelvis være Kongehusets kriser. Eller kunne det?

Det har B.T. spurgt årets skuespillerhold om.

Mads Knarreborg under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix)
Mads Knarreborg under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Mads Knarreborg: Det er for privat!

For den nyeste tilføjelse til årets 'Cirkusrevyen'-hold kan man gøre grin med det meste, hvis bare det er sjovt.

Men det offentlige drama mellem dronning Margrethe og hendes søn prins Joachim over fratagelsen af hans børns titler kan den 44-årige 'Cirkusrevyen'-debutant ikke se noget sjovt i.

»Jeg synes, det er svært at gøre grin med folks privatsager. I det hele taget synes jeg, at det, at det hele skulle ud til offentlig anskuelse, var langt over stregen for min personlige grænse,« siger Mads Knarreborg.

Niels Ellegaard under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix)
Niels Ellegaard under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Niels Ellegaard: Holder med Dronningen

For Niels Ellegaard er det næsten utænkeligt, at man ikke kommer til at behandle kriserne i 'Cirkusrevyen', da alle har et forhold til Kongehuset.

»Der er belæg for noget med nogle titler – hvad man er, og hvad man ikke er, og hvor meget, man hænger sig i titler. Man ved godt, hvem jeg tænker på, når jeg siger, der er nogen, der bliver interviewet, og det er meget følelsesladet, og der sker jo mange af de der ting, som er værd at tage fat på og være lidt satirisk omkring,« siger Niels Ellegaard.

»Man skal altid gå efter bolden. Omvendt kan man sige, at når man lægger sine kriser offentligt ud og snakker om det i pressen, så må man også gå ud fra, at folk kan holde til, at man så laver sjov med det,« begrunder Niels Ellegaard.

Selv mener han, at »det er rigtigt af Dronningen at tænke på at smalle Kongehuset«.

Bodil Jørgensen under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix)
Bodil Jørgensen under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Bodil Jørgensen: Dysfunktionelt er sjovt

»Det tror jeg, vi kan regne med, for søren da! Med det samme noget er sådan lidt dysfunktionelt, så kan det også nemt blive sjovt.«

Således svarer Bodil Jørgensen på, at 'Cirkusrevyen' ifølge hende er »nødt til« at behandle Kongehusets kriser i årets revy – i særdeleshed dramaet omkring prins Joachims børns titler.

»Jo mere selvhøjtideligt det bliver, jo sjovere bliver det også. Det er jo det der med at kunne grine af sig selv, som er utrolig vigtigt for at komme videre og ud af problemerne,« lyder det fra Bodil Jørgensen.

»Jeg synes faktisk, at Dronningen bestemmer. Hun træffer de afgørelser, hun skal træffe. Selvfølgelig kunne hun godt have talt med familien om det først, men hun bestemmer, og sådan er det.«

Niels Olsen under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix)
Niels Olsen under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Niels Olsen: Fan af Kongehuset

»Sådan noget afhænger jo altid af, om man kan finde en sjov vinkel på det. Det er da helt klart et emne, man vil udforske og håbe på, at der er nogen af forfatterne, der byder ind på,« siger Niels Olsen.

For ingen er for fine til at komme igennem revytromlen.

»Jeg er sådan set fan af Kongehuset! Men de er jo offentlige personer ligesom alle mulige andre, så derfor kan man jo også forholde sig kritisk til dem.«

Merete Mærkedahl under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix)
Merete Mærkedahl under pressemøde med holdet bag Cirkusrevyen 2023, Dyrehavsbakken, søndag den 22. januar 2023. (Foto: Keld Navntoft Ritzau/Scanpix) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Merete Mærkedahl: Det er glemt til premieren

»Det er vigtigt, at man sparker opad i en revy, og Kongehuset er den øverste instans i Danmark, samt Statsministeriet, så de skal kunne tage lidt gas. Og det har de også gjort,« understreger Merete Mærkedahl.

Men alligevel forestiller hun sig ikke, at dramaet omkring dronning Margrethes fratagelse af sine børnebørns titler vil blive et emne i årets revy.

»Jeg tror, at når vi når frem til sommer, så tror jeg lidt, det er glemt faktisk, så er det en for gammel historie. Det svære er jo, at man er nødt til at ramme noget, som er ret præsent. Man skal huske på, at sæsonen er ret lang herude, så det skal være en tekst, der kan fungere fra maj til slut-august.«