Firmaet bag Christian Bitz, F&H, udtaler nu, at de mener, der er tale om en 'hård' dom efter dagens retsmøde.

Her besluttede Sø- og Handelsretten at give erstatning til Kasper Würtz for 6,4 millioner kroner.

Det sker efter, at Østre Landsret i maj slog fast, at der var tale om plagiat af keramikerens produkter hos Christian Bitz.

Christian Bitz ønsker ikke selv at udtale sig om sagen, men til B.T. har F&H sendt en skriftlig kommentar til mandagens dom.

»F&H anser afgørelsen fra domstolen som hård i forhold til gældende retspraksis. Vi har været kede af sagen fra begyndelsen, men desværre er den kørt af sporet og trukket unødigt langt ud.«

Firmet forklarer, at man allerede har fjernet de produkter, der var omfattet af plagiat, og slår fast, at serien fra Christian Bitz består af mange flere produkter end de 15, der er blevet fjernet.

»Vi vil nu nærlæse dommens præmisser. De 15 produkter, som sagen angår, blev allerede i 2021 fjernet fra markedet og destrueret. Bitz-serien består samlet af mere end 500 produkter,« udtaler de.

Kasper Würtz og keramikerfirmaet K H Würtz, vandt for nyligt en meget eksponeret retssag om ophavsret mod tv-kendis Christian Bitz. Mandag 16. august 2021. (Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix)
Kasper Würtz og keramikerfirmaet K H Würtz, vandt for nyligt en meget eksponeret retssag om ophavsret mod tv-kendis Christian Bitz. Mandag 16. august 2021. (Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Dalegaard
Vis mere

Ud over erstatningen skal F&H også betale sagsomkostningerne for Kasper Würtz på 1,7 millioner kroner.

Kasper Würtz frifindes og skal ikke betale det modkrav, som Bitz havde bedt retten tage stilling til i forbindelse med, at Kasper Würtz havde medvirket i programmet 'Kontant' på DR, som Bitz mente havde skadet hans forretning og brand.

Sagen om plagiat mellem de to parter har kørt siden 2016.

B.T. har været i kontakt med Kasper Würtz, der endnu ikke ønsker at kommentere afgørelsen.