Den danske komiker og musiker Simon Kvamm forstår godt de amerikanere, der har stemt på Donald Trump.

Ligesom dem, er han dødtræt af globaliseringen, og de konsekvenser den har. Beslutninger, der træffes langt væk fra borgerne, og som går ud over helt almindelige mennesker, der er sat uden for indflydelse. Jobs, der flytter ud osv.

»Jeg tror, at Trumps valgsejr er et udtryk for en trang til anti-globalisering, som jeg egentlig godt kan følge, og som jeg også selv har,« siger den 41-årige Nephew-forsanger, som ofte blander sig i samfundsdebatten.

Simon Kvamm mener, at det er svært for individet at forholde sig til globaliseringens hastighed. Vi har behov for lokal forankring, så vi nemmere kan følge med, og det bliver sværere med globaliseringen, mener han.

Men selvom han forstår dele af det amerikanske vælgerkorps, er han ærgerlig over, at de kan vælge en mand som Donald Trump til præsident.

»Trumps reaktion på anti-globalisering er langt hen ad vejen bygget på had og vi skal smide folk ud og bygge mure. Det er skræmmende. Men faktisk synes jeg, det er endnu mere skræmmende, at falske nyheder og sociale medier kan være med til at få en sådan mand valgt,« siger Simon Kvamm.

Det er langt fra første gang, at Simon Kvamm blander sig i samfundsdebatten. Han har slået på tromme for en bedre behandling af flygtninge og været ude med riven efter Lars Hedegaard, kendt fra Trykkefrihedsselskabet.

Han har svært ved at forstå de kunstnere, der ikke ønsker at stå frem med deres politiske synspunkter.

»Jeg synes, det er underligt at sige, at man ikke er politisk som kunstner. For politik er vel bare et andet ord for, hvordan mennesker forholder sig til hinanden og prioriterer, hvad der er vigtigt og ikke vigtigt. Og vil man ikke beskæftige sig med det, synes jeg det er kedeligt,« siger han.

Simon Kvamm er i den kommende tid aktuel med anden halvleg af sit første one-man-show nogensinde. Hele efteråret har han optrådt på institutioner og mindre spillesteder rundt om i landet med showet ’Vandmand’. I januar genoptager han turneen og udgiver samtidig sit nye soloalbum med samme navn.

Køb BT i dag og få et hele interviewet med Simon Kvamm. Her fortræller han bl.a. om mødet med sine gamle knallertkammerater fra ungdomsårene, da han mødte dem efter sit show i Silkeborg.