Silas Holst og Johannes Nymark vil være nybagte fædre igen. Louise Mahnkopf vil være mor. Og fremgangsmåden skal være den samme som sidst, hvor de blandede sæd i en kop, afslører regnbuefamilien over for bt.dk.

Danseren Silas Holst og hans mand skuespilleren Johannes Nymark fik i 2014 deres store drøm opfyldt, da Silas’ ungdomsveninde Louise Mahnkopf blev en del af regnbuefamilien og gav dem muligheden for at lege far, far og mor.

Snart kom lille Maggie My til verden. Og nu skal hun måske ikke være enebarn meget længere.

I hvert fald har den lille regnbuefamilie arbejdet på at få nummer to, fortæller de til bt.dk til præsentationen af anden sæson af deres Kanal 4-dokumentar.

Baby-projektet bliver en stor del af anden sæson af ’Silas - Mig, min mand og min kone’, som i næste sæson skifter navn til ’Silas, Johannes og Louise’, og derfor vil de ikke afsløre, om det lykkedes.

»Men så må man selv vurdere, om Louise ser gravid ud i aften - hvis man tør,« smiler Silas Holst og klapper sin grinende veninde på maven.

Da Maggie My skulle til verden, blandede ægteparret Holst og Nymark sæd i en kop og gav det til Louise, som blev gravid i første hug. Derfor ved ingen af dem, hvem der er den biologiske far.

»Fremgangsmåden er den samme ved barn nummer to. Den virkede jo ret godt sidste gang,« siger Silas Holst.

Han nyder at leve i en regnbuefamilie, men lægger samtidig ikke skjul på, at det har været sindssygt hårdt.

»For det første er der det her med at bo sammen med en kvinde. Det har jeg jo aldrig prøvet før. Med drengene kan jeg tale lige ud af posen, men med kvinder skal man ofte gætte sig til, hvad de virkelig mener,« siger han.

Og det indrømmer Louise Mahnkopf gerne:

»Vi har nok lidt flere følelser, vi går og gemmer på,« siger hun.

På et tidspunkt blev ungdomsvennernes ellers så tætte venskab da også sat på en prøve, fordi forholdet pludselig var helt anderledes, og så skulle der arbejdes.

»Vi gik i terapi. Johannes og jeg gik i terapi. Vi gik i familieterapi. Vi var igennem rigtig meget terapi, men vi har også fået sindssygt meget ud af det og har lært hinanden at kende på en helt anden måde. Alle burde virkelig unde sig selv et terapiforløb,« slår han fast.

På trods af de mange problemer og det meget arbejde, fortryder han ikke ét sekund, at de kastede sig ud i drømmen om en regnbuefamilie i stedet for at en gammeldags familie med to forældre.

»Aldrig! Det har været det hele værd. Ellers var Maggie jo aldrig kommet til,« siger han.

»Og helt almindelige familier skændes jo også og har deres problemer at slås med.«

De tre forældre bor til daglig i en villa i Brønshøj. Silas og Johannes bor på de to nederste etager, mens Louise bor på de to øverste. De passer deres egne liv, men har samtidig mulighed for at være én stor familie.