De fire anholdte, der natten til fredag blev sigtet for at have stjålet danseren og musicalstjernen Silas Holsts bil og brugt den til gaderæs, er på fri fod igen, skriver han på Instagram.

'Nå, de er så allerede løsladt igen og får af vide af omveje de nu via deres Snapchat går rundt og blærer sig med hvad de har gjort... satme et vildt system... jamen så klarer jeg da bare resten alene...!?! Tak for .. egentlig ikke særlig meget politi...! Man kan åbenbart slippe afsted med at stjæle og ødelægge en bil, afholde biljagt gennem Kbh og sætte andres liv i fare og prisen man skal betale er 6 timer hos politiet... jeg fatter intet... og politiets svar er " du må jo skrive en klage hvis du ikke er tilfreds..." hold nu ferie mand....!,' skriver han på Instagram.

Hos Københavns Politi bekræfter vicepolitikommissær Riad Tolba over for B.T., at de fire anholdte efter afhøringen er blevet løsladt til gaden.

»Det er normal procedure, at man i hvert tilfælde tager stilling til, om der er grundlag for varetægtsfængsling, og det er der ikke i dette tilfælde,« siger han.

Et af de hensyn, politiet tager, er længden på den straf, de sigtede kan blive idømt. Brugstyveri straffes typisk i førstegangstilfælde med ubetinget fængsel i 14 dage.

Straffen ryster Silas Holst også på hovedet over.

Vis mere

»Det er jo grotesk. Så kan det nærmest betale sig at stjæle en tilfældig bil,« siger han, da B.T. fanger ham på telefonen. Han er fortsat fortørnet og ærgerlig over tyveriet.

»En ting er at få stjålet en bil. Men jeg synes, det væsentligste er, at de startede en biljagt i Indre By, hvor de skabte fare for andres liv. Jeg synes, det er voldsomt, og jeg synes, det er lamt, at man ikke kan spørge politiet, uden at man får et super flabet svar,« siger Silas Holst.

Vis mere