Er det mere okay at kommentere en mands vægt end en kvindes?

Det spørgsmål stiller musicalstjernen Silas Holst, efter at et par ekstra kilo på sidebenene har stjålet fokus i en anmeldelse af musicalen 'Flashdance'.

Her spiller Silas Holst en af de bærende roller som førsteelskeren Nick Hurley, og selv om mediet CPHculture i sin anmeldelse giver fire stjerner og store roser til både stykket og Silas Holsts skuespil- og sangevner, så får danserens vægt også et par negative ord med på vejen.

'I forhold til rollen betyder det intet, at der er kommet et par kilo ekstra på hofterne, men det gør på den anden side intet godt for hans dansesolo', lyder det i afsnittet om Silas Holst.

Og det er faldet den professionelle danser for brystet.

'Gad vide, om en anmelder nogensinde havde turdet kommentere en KVINDES vægt i en anmeldelse? Og gad vide, hvordan anmelderens ord ville blive modtaget, hvis han havde nævnt en kvindelig skuespillerindes vægt?? Jeg tror personligt, det havde udløst en shitstorm. Men hvorfor er det så okay at gøre i forhold til en mandlig skuespiller?' skriver Silas Holst i et Instagram-opslag, hvor han samtidig understreger, at han ikke fisker efter medlidenhed, men blot vil rejse en debat.

36-årige Silas Holst har tidligere fortalt, at formen ikke er, hvad den tidligere har været. Det gjorde han, da B.T. mødte den populære danser forud for premieren på netop 'Flashdance'.

»Jeg havde en danseprøve fra 9.30 til 10.30, og der tænke jeg: 'Skyd mig, skyd mig, skyd mig'. Så skulle jeg op på 4. sal, hvor min kæreste bor, og jeg havde simpelthen så ondt i benene. Der tænkte jeg: 'Fuck, du er ved at blive gammel, Silas',« sagde han selv i den forbindelse.

Og i sit Instagram-opslag skriver han da også, at kommentaren ikke rammer ham på selvtilliden.

'Det havde det gjort for nogle år siden. Men jeg har intet imod, at min vægt er tre kilo højere oppe end min påståede ideal vægt disse dage. Det hænger sammen med at være lykkelig og nyde livets glæder. (...) Jeg tager et glas vin og spiser en is med mine børn. Og med to børn og en travl karriere er mit fokus (eller tid) ikke på at stå dagligt i et fitnesscenter,' skriver dansedarlingen.

Kropskritik er desværre ikke uvant for Silas Holst, der tidligere har fortalt, hvordan hans vægt var et problem i barndommen og gav anledning til mobning.

B.T. arbejder på en uddybende kommentar fra Silas Holst såvel som CPHculture, der står bag anmeldelsen.