Sigurd Barrett har fundet melodien efter skilsmissen - der kom som et chok. Nu har han en ny kæreste.
Sigurd Barrett har fundet melodien efter skilsmissen - der kom som et chok. Nu har han en ny kæreste. Foto: Claus Bech

Musikken blev Sigurd Barretts redning, da han var allermest ulykkelig over sin skilsmisse

Tv-værten, musikeren og entertaineren Sigurd Barrett, 45 og far til fem, oplevede sit livs største rutsjetur, da hans mangeårige ægteskab ikke stod til at redde, og han i sommer måtte fortælle omverdenen, at parret skulle skilles.

Men musikken forlod ham aldrig, selv da han var allermest ked af det. Han har nu skrevet 30 sange, der indgår i ’Sigurds Verdensatlas’, der netop er udgivet. Privat har han også fundet melodien med Sara, der er førsteviolinist i Det Kgl. Kapel og spiller med på den nye cd.

Skyfall

Han kan stadig bebrejde sig selv, at han ikke kunne leve op til det løfte, han gav i kirken for 21 år siden om at følges ad, til livet er slut.

- Jeg har virkelig været god til at slå mig selv oven i hovedet. Det var mit livsgrundlag, der blev revet væk, som et korthus, der væltede. Jeg troede jo fuldt og fast på, at vi skulle blive gamle sammen. Vi har fem vidunderlige børn sammen og har haft så mange oplevelser sammen. Vi har optrådt og rejst sammen og havde en ubrydelig dagsorden, der ikke stod til diskussion, og derfor kom det som et chok for os begge, at vi ikke kunne få det til at fungere. I ethvert forhold bølger det op og ned, vi har haft travlt begge to, og haft to kalendere, der skulle gå op, siger Sigurd Barrett, der har måttet indse, at livet også på det punkt er meget uforudsigeligt.

Sigurd

Bor tæt på børnene

- Jeg har grundlæggende mistet troen på den absolutte sandhed. Det er ikke et spørgsmål om rigtigt eller forkert, men at træffe et valg. Livet har måttet gå sin gang. Nu er det sådan, og det står vi til ansvar for. Det allervigtigste var hensynet til børnene. Man sætter ikke fem børn i verden for sjov. Jeg står ved alle mine meninger og holdninger, både at børn skal opleve kunst og musik, at nærvær er vigtigt og at de ikke altid skal plantes foran et tv. Men alt er ikke bare sort/hvidt, siger Sigurd Barrett, der altid har været rollemodel for mange familier qua sit arbejde i tv og musikkens verden.

Pligt at se fremad

- Efter at være kommet helt herud, har jeg virkelig mærket, hvad livet handler om. At man skal tabe livet for at få livet. Nu oplever jeg et ekstremt nærvær.

Sigurd bor i Valby, kun 1.100 meter fra eks-konen, i et stort, gammelt bjælkehus fra 1928 i schweizer-stil med græs på taget. Her er børnene hver anden uge - og Sigurd optræder i de uger, hvor han er alene.

- Det var vigtigt for os, at vi ikke boede for langt fra hinanden. Vi har fra begyndelsen lavet nogle færdselsregler om at have en god omgangstone, også på sms, og ikke dukke uanmeldt op hos hinanden. Har man brug for en barnepige, er det nærliggende at spørge den anden først, siger Sigurd Barrett.

Der er guitarer på væggen, og i den store stue står hans flygel. I en stol sidder en kæmpe lyserød panter og læser i bogen ’Mis med de blå øjne’, og i køkkenet troner bjørnen Bjørn på køkkenbordet. Sigurd har lige kørt den yngste til basketball, og datteren Dagmar er på vej ud ad døren til en veninde.

- Selvfølgelig er det svært, fordi man er alene, men det var vi også tit før. Børnene har været vant til, at vi begge to har været væk hjemmefra i perioder på turne, og de har også tit været med på tur, og det har fungeret rigtig godt. Børnene har forstået, at der er andre regler i bjælkehytten, og min oplevelse er, at de er rigtig glade for at være her. I begyndelsen tog jeg meget ja-hatten på, men selvfølgelig skal de hjælpe med at bære ud og rydde op. Jeg er nødt til selv at sætte grænser og stille lige så høje krav som før. Nu ser vi fremad. Det er vores pligt, ligesom det er tilfældet ved dødsfald og skift af livsbane. Jeg har heldigvis mit arbejde, som jeg holder meget af, så jeg keder mig ikke, når jeg er alene.

For nylig var han til filmpremiere og havde taget sin kæreste Sara, der er fraskilt og mor til tre, med. De mødtes gennem venner efter skilsmissen.

- Sara og jeg har kendt hinanden som venner, og vi blev kærester efter min skilsmisse i sommer. Vi har otte børn tilsammen, så der er godt fyldt op, når alle er her, men børnene er kun sammen, hvis de har lyst. Der er ingen tvang. Det vigtigste for mig er, at vi kan have et godt forhold alle sammen. Min store opgave bliver at tro på, at jeg har lov til at leve livet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.