Olivia Wilde, der er instruktør på den kommende film 'Don't Worry Darling', proklamerede for nylig, at hun fyrede skuespilleren Shia LaBeouf fra settet i 2020.

»Jeg siger det som en, der er stor beundrer af hans arbejde. Hans proces var ikke befordrende for den etos, jeg efterspørger i mine produktioner. Han har en proces, der på nogle måder ser ud til at kræve en kampenergi, og jeg tror ikke personligt på, at det er befordrende for de bedste præstationer,« fortalte hun til Variety og tilføjede:

»Jeg tror på, at det at skabe et sikkert, tillidsfuldt miljø er den bedste måde at få folk til at gøre deres bedste. I sidste ende er det mit ansvar over for produktionen og castet at beskytte dem.«

Selvom Shia LaBeouf, ifølge Variety, først afviste at kommentere sagen, skiftede han dog mening kort efter udgivelsen og henvendte sig til mediet – for han blev efter sigende slet ikke fyret.

Olivia Wilde.
Olivia Wilde. Foto: Michael Tran
Vis mere

Til Variety fremviste han billeder af en mail, han skrev til Olivia Wilde efter interviewets offentliggørelse.

»Du og jeg kender begge årsagerne til mit exit. Jeg forlod din film, fordi dine skuespillere og jeg ikke kunne finde tid til at øve,« lød beskeden blandt andet.

Selv hævder han, at de to mødtes 16. august 2020 for at diskutere hans fratræden, og at han dagen efter officielt forlod filmsettet.

Shia LaBeouf, der har været særdeles skandaleombrust, havde sit at se til med alkoholproblemer og anklager fra sin ekskæreste om både psykisk og seksuelt misbrug – noget, han sidenhen har forsøgt at rette op på.

»Jeg ved, at du begynder dit presseløb for filmen, og ​​at nyheden om min fyring er attraktiv clickbait, da jeg stadig er persona-non-grata og kan forblive dette resten af ​​mit liv. (..) Du fyrede mig aldrig, Olivia. Og selvom jeg fuldt ud forstår det attraktive ved at dele den historie på grund af det nuværende sociale landskab og den sociale valuta, det bringer. Men det er ikke sandheden,« skriver han i mailen.

Shia LaBeouf skulle have spillet den mandlige hovedrolle, Jack, som dog senere gik til sangeren Harry Styles.