Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Skuespilleren Sharon Stone har været gennem ni ufrivillige aborter.

Det deler hun i en kommentar til Peoples artikel omkring den professionelle danser Peta Murgatroyd, der netop har mistet sit barn med manden Maks Chmerkovskiy, mens han var i Ukraine.

I kommentaren er skuespilleren meget ærlig om sine egne erfaringer med at miste.

»Vi som kvinder har ikke et forum, hvor vi kan diskutere dybden af dette tab. Jeg har mistet ni børn ved ufrivillige aborter,« skriver Sharon Stone, der er mor til tre sønner gennem adoption.

»Det er ikke en lille ting. Hverken psykisk eller fysisk. Men det er noget, som det lader til, at vi skal gå med alene og hemmeligt med en fornemmelse af, at vi har fejlet,« lyder det.

Med sin kommentar gør skuespilleren det klart, at hun ønsker mere forståelse for kvinder, der mister børn.

»Vi får ikke den empati og forståelse og healing, som vi har brug for. Den kvindelige sundhed og velvære er overladt til en mandlig ideologi. Den er i bedste fald blevet slap. Uvidende i virkeligheden. Og voldsomt undertrykkende,« afslutter hun.

Peta Murgatroyd delte sin historie om at miste sit barn, fordi hun på samme måde havde følt sig flov over det, fordi hun ellers er en meget sund person.

I processen efter aborten har hun derfor reflekteret over, hvorfor kvinder føler et pres for at være perfekte i alt fra sundhed til graviditet.

Andre læser også