Selvom hun må efterlade sin 11-årige datter i USA, er sangerinden Sharin Foo begejstret for at flytte hjem til Danmark efter 17 år.

Her har den internationale sangstjerne fået et job som underviser på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Og det passer udlandsdanskeren perfekt, da hun savner sin familie og nære venner, som fortsat bor i Danmark, fortæller hun til Se og Hør.

Til gengæld bliver hendes 11-årige datter Molly i Los Angeles, hvor hendes far – Sharin Foos eksmand, musikeren Greg Edwards – fortsat bor.

Sharin Foo deltog i 'Vild med dans' i 2015 sammen med danseren Frederik Nonnemann.
Sharin Foo deltog i 'Vild med dans' i 2015 sammen med danseren Frederik Nonnemann. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

De blev skilt i 2015 efter 10 års parløb.

»Det har ikke været hendes eget valg. Det er jo komplekst, når man får et barn med en i udlandet,« siger sangerinden til ugebladet.

Hun tilføjer, at hun kommer til at pendle mellem Danmark og Los Angeles.

45-årige Sharin Foo er herhjemme bl.a. kendt for sin deltagelse i 'Vild med dans' i 2015 og for at have været coach i talentshowet 'Voice – Danmarks største stemme' i både 2011 og 2012.

I 2011 og 2012 var Sharin Foo coach i 'Voice' sammen med L.O.C., Xander og Lene Nystrøm.
I 2011 og 2012 var Sharin Foo coach i 'Voice' sammen med L.O.C., Xander og Lene Nystrøm. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Men det er primært som sanger i succesbandet The Raveonettes sammen med Sune Wagner, hun har slået sit navn fast i USA.

Drømmen om at flytte tilbage til Danmark kommer ikke ud af det blå for Sharin Foo, der voksede op på Djursland, men flyttede til Los Angeles, da musikkarrieren tog fart for 17 år siden.

»Det tog mig fem år at blive glad for at bo her. I dag er jeg glad for det, men jeg er stadig rodløs. Jeg tænker meget på Danmark og på, hvor jeg hører hjemme. Især fordi jeg har et barn, der er født her. Hvad får hun med sig,« sagde hun i 2017.

Og et par år forinden havde hun også forsøgt at udbrede dansk design, tøj og kultur til sit nye hjemland, da hun åbnede pop op-butikken Hurra! i Venice Beach, hvor hun selv stod ved kassen og langede dansk design over disken til de amerikanske kunder.