Flere end 57.000 tv-seere klagede, da den kontroversielle tv-vært Piers Morgan tilbage i marts på landsdækkende tv såede tvivl om hertuginde Meghans selvmordstanker.

To af disse klagere var ingen andre end hertuginde Meghan selv og hendes ægtemand, prins Harry.

Nu er den britiske radio- og tv-tilsynsmyndighed Ofcom kommet frem til en afgørelse i sagen om, hvorvidt Piers Morgan var skyldig i 'chikane og fornærmelse' dengang.

Og afgørelsen er faldet ud til hans fordel.

Det skriver Daily Mail, der desuden kalder afgørelsen for en 'sensationel sejr' for Piers Morgan.

Piers Morgan har meget at grine af i dag.
Piers Morgan har meget at grine af i dag. Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Ifølge Ofcorms afgørelse havde Piers Morgan ret til at udvise mistro til de påstande, som hertuginde Meghan og prins Harry afslørede under deres famøse interview med Oprah Winfrey tidligere på året.

I interviewet nævnte hertuginde Meghan blandt andet, at hun havde haft tanker om at begå selvmord, hvilket Piers Morgan altså anså som tvivlsomt.

I hvert fald sagde han på 'Good Morning Britain' på tv-kanalen ITV, at han 'ikke troede på et ord af, hvad Meghan sagde' i interviewet med Oprah.

»Jeg ville ikke engang tro på vejrudsigten, hvis det var Meghan, der læste den op,« sagde han endvidere.

I Ofcorms afgørelse påpeges det, at selvom Piers Morgans udtalelser var 'potentielt skadende', så har han ytringsfrihed og altså dermed ikke kan straffes for at sige sin mening.

Myndigheden påpeger endvidere, at tv-stationen ITV heller ikke har brudt nogle regler, da Piers Morgans meninger om hertugparret var af offentlighedens interesse.

Hverken prins Harry eller hertuginde Meghan har endnu kommenteret afgørelsen.

Piers Morgan har dog lynhurtigt skrevet en klumme, hvori han glæder sig over frifindelsen.

Prins Harry og hertuginde Meghan.
Prins Harry og hertuginde Meghan. Foto: MICHELE SPATARI
Vis mere

»Prins Harry og hertuginde Meghan er to personer, som tror, at de har ret til at slynge om sig med udokumenterede påstande om deres familie, mens de samtidig kræver, at de må censurere og tie alle, der tør stå frem og udvise mistro til deres udtalelser,« skriver han blandt andet.

Han kalder desuden afgørelsen for 'et stort slag for ytringsfriheden', mens han ligeledes kritiserer den såkaldte 'cancel-culture', hvor personer bliver udskammet og fyret.

»Den sindssyge cancel-kultur repræsenterer en af de mest seriøse trusler i demokratiet i hele min levetid. Folk verden over bliver udskammet, fordi de har en mening, som woke-hæren ikke har.«

Piers Morgan stoppede selv som vært på 'Good Morning Britain' efter udtalelserne om hertuginde Meghan, fordi hans chef bad ham om at undskylde, hvilket han nægtede.

Han er dog stadig ansat på 'Piers Morgan's Life Stories', som også bliver sendt på ITV.