'Hvorfor ligger den der bag reolen?' tænkte Sebastian Klein, da han tømte sine forældres dødsbo og fandt et hengemt fotoalbum.

Men der skulle det nok være blevet liggende, fortæller den 49-årige skuespiller, der efter eget udsagn har fået ar på sjælen af at bladre igennem det.

»Man kan ikke proppe den kat ned i sækken igen. Jeg kan ikke ikke-se de billeder,« siger han i DR-podcasten 'Hemmeligheder'.

Sebastian Klein var 39 år, da han mistede sin far, den folkekære skuespiller Jesper Klein. Fem år forinden var også hans mor, skuespilleren Lykke Nielsen, død af kræft. Og nu var han i færd med at gennemgå og tømme forældrenes hjem, da fotoalbummet dukkede op bag en reol.

Skuespillerægteparret Jesper Klein og Lykke Nielsen.
Skuespillerægteparret Jesper Klein og Lykke Nielsen. Foto: Kristian Juul Pedersen
Vis mere

»Jeg bliver i øjeblikket grebet af nysgerrighed, så jeg åbner det og kigger på bilederne – hvilket efterlader en svie i både øjne og i indre, da der er tale om en fotobog udelukkende med billeder af min far og mor i, hvad skal man sige, et eksplicit display af kærlighed,« siger Sebastian Klein, der danser om den varme grød for at undgå at sige, at ja... han stod og kiggede på billeder af sine forældre, der havde sex.

»Det er jo en rystende oplevelse for ethvert barn at opleve den slags. Jeg har oplevet den slags blandt andre mennesker, jeg har set det på billeder, jeg har sågar deltaget i tilsvarende aktiviteter, og jeg har set det på film – med stor begejstring endda – men jeg vil sige, der er meget stor forskel mellem dét og at se sine forældre,« siger han.

Sebastian Klein var inviteret ind i DR-programmet 'Hemmeligheder' for blandt andet at dele denne hemmelighed.

Men han afslører den også for at dele et budskab med lytterne. Et vigtigt budskab, mener han:

»Man skal være opmærksom på, hvad man efterlader til sine børn, og hvad man har lyst til at efterlade til sine børn. Er man nu den sidste, der sidder med et fotoalbum – eller i dag nok nærmere et USB-stik – så hav det i tankerne. Ligger man på sit yderste, så skal man måske tænke på at bortskaffe det her materiale. Jeg planter bare et frø,« siger han med et smil.

Og fotoalbummet?

Det har han gemt i de foreløbig ti år, der er gået siden faderens død.

»Men alene tanken om, at det eksisterer, generer mig en lille smule. Men samtidig er det jo udtryk for en affektion mellem mine forældre,« siger han, men erkender, at uden den slags aktiviteter havde han jo heller ikke været her i dag.