Sharin Foo morede sig i sine unge dage med at drikke fars hjemmebrændte kirsebærvin.

Sharin Foo (f-1973) er snart koncertaktuel med Raveonettes, der spiller fra den 13. til 16. marts i Aarhus, Odense. København og Aalborg. Sharin er født på Djursland og har sit efternavn efter sin far Kim Foo, der er halvt kinesisk. Hun har studeret indisk musik i Indien under sin uddannelse på konservatoriet. Sune Wagner kontaktede hende, og det blev til deres band Raveonettes. Sharin Foo bor i USA.

Mig og lillesøster
Mit allerstørste ønske var at få en lillebror eller -søster, og endelig, da jeg var ni år gammel, fik jeg min lillesøster Louise, som også er musiker i dag. Hun spiller i bandet Gianna Factory. Her er hun et par måneder, og jeg var ni år. Min mor var kun 18, da hun fik mig, og nej, jeg var ikke decideret planlagt, derfor gik der nogle år, før det næste barn kom. Jeg gik i folkeskole de første to år ude på landet ved Grenå.

På sejltur i et halvt årHer var jeg virkelig kernesund, som min mor ville sige. Jeg var rund, 18 år gammel og ude at sejle i en tomastet træskonnert. Jeg fløj til Trinidad og kom om bord på skibet, der var lidt á la Troels Kløvedals Nordkaperen, og det var en dannelsesrejse for mig. Vi var mange unge med på det togt, der varede et halvt år. Vi dykkede, snorklede, tog på opdagelse og sejlede hjem over Atlanten. Der var mange pligter og brug for, at vi havde arbejdsdisciplin. Og når man ville være for sig selv, kunne man sidde ude i bovsprydet eller kravle op i masten.

Begyndte at synge som 13-årig13 år gammel og med min stonewash-cowboyjakke, sang jeg her med skolebandet på friskolen. Jeg spillede trommer og keyboards, her var jeg dog begyndt at synge og vi skrev mange af vores sange selv. Et år tidligere, da jeg var 12, drak jeg mig fuld for første gang sammen med mine to veninder. Vi drak af min fars hjemmebryggede kirsebærvin og havde det totalt sjovt. Han havde nogle beholdere, der altid stod og boblede.

Med datter på strandenI 2008 blev jeg mor til Molly. Mens jeg var højgravid, indspillede vi i Raveonettes tre elektroniske ep’er, og da hun var tre måneder gammel, var vi på en USA-tur. Det var lidt heftigt for mig at være rock’n’roller på en scene og at skulle tilbage på hotellet og amme hende bagefter. Det var en kombination af to verdener - og nul afterparty.

Far var rockstjerneMin far, Kim, var guitarist i Djursland Spillemændene og de spillede et år på Roskilde Festival, hvor de spillede deres sang ’Christianitter, jyske knejte - nu skal vi sejre i fristadens fejde’. Jeg var selv iført min mors hæklede lyserøde sag.

På besøg i KinaJeg var her 20 år og i Kina i en lille landsby langt ude i rismarkerne - min far, Kim Foo, er jo fra Kina. Vi står her ved et bord med kylling, ris og brød, som er ofringer til forfædrene. De afdøde skulle både have mad og penge, så de kunne klare sig hinsides.

Kontrakten var hjemmeDet her var et historisk øjeblik, hvor Sune Wagner og jeg lige havde fået en kontrakt med Columbia Records på to mio. dollar. Vi var euforiske, for det var en kæmpe kontrakt for et baby-band, som ikke havde bevist så meget. Der var meget store forhåbninger til os, som vi helt sikkert ikke har indfriet, desværre. Men der var en meget vild energi lige der mellem os. Vi havde følelsen af at skulle erobre verden.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.