Scarlett Johansson var selv midt i sin skilsmisse fra Romain Dauriac, da hun fik rollen i filmen 'Marriage Story' i 2017. Det var en helende oplevelse for den 34-årige skuespiller.

Da Scarlett Johansson for et par år siden mødtes med Noah Baumbach for at tale om hans manuskript til 'Marriage Story', var hun midt i skilsmissen fra sin franske mand Romain Dauriac.

»Han vidste ikke, at jeg var midt i en skilsmisse,« siger Scarlett Johansson til B.T.

»Jeg stormede ind i lokalet og bestilte et glas hvidvin og begyndte at beklage mig, og han sad bare og lyttede og var opmærksom.«

Scarlett Johansson i 2014 med sin eksmand Romain Dauriac.
Scarlett Johansson i 2014 med sin eksmand Romain Dauriac. Foto: IAN LANGSDON
Vis mere

Instruktøren Noah Baumbach, der selv blev skilt fra skuespillerinden Jennifer Jason Leigh i 2010, ville tilbyde hende rollen som kvinden Nicole, der søger skilsmisse fra sin mand. Han blev derfor nervøs, da hans manuskript viste sig at være tæt på virkeligheden.

»Han rømmede sig og sagde: 'Søde ven, det er skægt, at du nævner det…'« fortsætter Scarlett Johansson om mødet med instruktøren, som netop ville tilbyde hende rollen som en kvinde, der vil skilles fra sin mand.

Han fortsatte: »Det er sikkert ikke et projekt, som du har lyst til at være en del af – lad os se, hvordan du har det med det.«

Scarlett Johansson, der var gift med den franske journalist Romain Dauriac fra 2014 til 2017 og har den femårige datter Rose sammen med ham, lod sig dog ikke afskrække af emnet.

Scarlett Johansson fremviste sine tatoveringer ved premieren på 'Marriage Story' under filmfestivalen i Venedig.
Scarlett Johansson fremviste sine tatoveringer ved premieren på 'Marriage Story' under filmfestivalen i Venedig. Foto: ETTORE FERRARI
Vis mere

»Det føltes, som om det var skæbnen, og det var virkelig en helende oplevelse at dele det med ham,« fortæller Scarlett Johansson, der åbnede op for instruktøren, som var han en gammel ven.

»Det var en god oplevelse at kunne dele med ham, og at han delte med mig – og det virkede, som om det var det helt rigtige øjeblik.«

Det var ikke svært for Scarlett Johansson at holde sin private skilsmisse adskilt fra skilsmissen i filmen, selvom hun også spiller en skuespiller i 'Marriage Story', hvor der også er en lille dreng involveret.

»Jeg blander ikke de to ting sammen,« fastslår Scarlett Johansson, der blev skilt fra Reynold Reynolds efter tre års ægteskab i 2011.

Scarlett Johansson og Ryan Reynolds i 2010. Parret blev skilt kort tid efter.
Scarlett Johansson og Ryan Reynolds i 2010. Parret blev skilt kort tid efter. Foto: GARY HERSHORN
Vis mere

»Måske jeg skulle passe bedre på, men jeg tænker ikke på det. Bortset fra at jeg har ansvaret for et barn, og at jeg skal være væk hjemmefra, og passer det ind i mit liv. Så det skal jeg være opmærksom på.«

I filmen spiller Adam Driver hendes mand, Charlie, der bliver overrasket over sin kones ønske om at blive skilt. Det, udtrykte Romain Dauriacs advokat i 2017, også var tilfældet for ham.

»Jeg følte og tænkte, at manuskriptet var fantastisk i forhold til, hvad jeg stod midt i,« siger Scarlett Johansson, der ikke kommenterer yderligere på sin private situation.

»Jeg var spændt på at arbejde med de replikker og samarbejde med Noah, med Adam og med Laura. Det var så spændende.«

Scarlett Johansson og hendes nuværende forlovede, Colin Jost.
Scarlett Johansson og hendes nuværende forlovede, Colin Jost. Foto: KYLE GRILLOT
Vis mere

Laura er Laura Dern, der spiller Nicoles advokat i filmen. Hun repræsenterer det system, der viser sig at være parrets værste fjende. De søger at få en omsorgsfuld skilsmisse, men det tillader systemet ikke.

»Jeg vidste, at det ville blive en tilfredsstillende oplevelse og en stor udfordring,« siger Scarlett Johansson.

»Det er sådan en film, jeg er interesseret i at se. Det er den slags arbejde, som jeg tænder på.«

'Marriage Story' har i august haft premiere på filmfestivalen i Venedig og har desuden premiere på Netflix i slutningen af året.