Et intrigant spind af ar dækker den amerikanske skuespillerinde Sarah Hylands mave og afslører hendes kamp for at holde sig i live.

»På et tidspunkt var jeg meget deprimeret. I en længere periode overvejede jeg selvmord.«

Det fortæller den 28-årige skuespillerinde - der især er kendt fra tv-serien 'Modern Family' - i et åbenhjertigt interview med magasinet Self.

Det har tidligere været fremme, at hun for syv år siden blev nødt til at få en nyretransplantation, og at det var hendes far, der var donoren. I interviewet åbner hun nu for første gang helt op for sin sygdomshistorik, der indtil videre tæller mindst seksten operationer - og for de mørke tanker, der fulgte med.

ARKIVFOTO af Sarah Hyland sammen med flere af skuespillerne fra 'Modern Family', som har vundet flere priser for 'bedste tv-serie'.
ARKIVFOTO af Sarah Hyland sammen med flere af skuespillerne fra 'Modern Family', som har vundet flere priser for 'bedste tv-serie'. Foto: MARK RALSTON
Vis mere

»Det, som de fleste ikke ved, er, at jeg for to år siden begyndte at afstøde nyren,« fortæller hun i en video, som Self har delt på YouTube.

»Når et familiemedlem giver dig en ny chance her i livet, og det så fejler, så føles det som om, at det er din skyld,« tilføjer hun med tårer i øjnene:

»Men det er det ikke.«

Hun blev sendt igennem en masse undersøgelser og tests, men ifølge lægerne stod nyren ikke til at redde. Den var som 'et hus, der var brudt i brand'. Skuespillerinden skulle derfor i begyndelsen af 2017 i dialysebehandling tre gange om ugen. Fire timer pr. gang.

ARKIVFOTO af Sarah Hyland og hendes kæreste, Wells Adams.
ARKIVFOTO af Sarah Hyland og hendes kæreste, Wells Adams. Foto: CHRIS DELMAS
Vis mere

Derudover har hun også endometriose - en kronisk sygdom, hvor væv der ligner livmoderslimhinde befinder sig udenfor livmoderen.

»På et tidspunkt var jeg meget deprimeret. I længere tid overvejede jeg selvmord,« fortæller hun i interviewet og fortsætter:

»Jeg var gået gennem 26 år af altid at have været en byrde. Af altid at være nødt til at blive hjulpet, at få omsorg, fordi jeg altid har haft helbredsproblemer. Og det er virkelig en følelse af hjælpeløshed. Den slags kan være meget hårdt for en person at gå igennem.«

I sommeren 2017 fandt Sarah Hyland ud af, at hendes lillebror var et match. Han kunne donere en nyre til hende.

»Når et andet familiemedlem - og én, som det er meningen, du skal passe på, som en lillebror - ønsker at give dig en tredje chance her i livet, så er det skræmmende. For jeg havde ikke lyst til at fejle ham også,« forklarer hun.

Derfor følte hun sig sat under meget pres for, at det hele ville gå godt.

Heldigvis gjorde det netop det. Gik godt. I dag er hendes tilstand stabil.

»Jeg trives. Jeg er superglad med livet,« siger hun i interviewet, som hun også har gjort reklame for på sin Instagram, hvor hun følges af mere end 6,1 million.

'Jeg siger nogle ord her (i interviewet, red.) som andre forhåbentligt kan relatere til og føle, at de ikke er alene. Forhåbentligt kan dem, der er så heldige ikke at skulle igennem det her, lære noget nyt og tage en stund til at sætte pris på deres helbred. Tusind tak for al den kærlighed og al det lys, jeg har modtaget i dag. Jeg elsker jer alle', skriver hun.