Lyt til artiklen

For et år siden besluttede 'Vild med dans'-vært Sarah Grünewald, at hun 'aldrig skal drikke igen'.

Men selvom den 38-årige tv-vært både kan finde det kedeligt og frustrerende at undvære alkoholen fuldkomment, så har hun nu et år efter lært at acceptere, at hun ikke kan gøre det halvt og tage et glas vin i ny og næ.

»Det kunne jeg også godt i nogle år, men jeg kunne også mærke, at jeg testede mig selv helt sindssygt hver eneste gang, at jeg gjorde det,« siger Sarah Grünewald i det seneste nummer af FIT Living.

»Det prikkede til lysten om at tage videre i byen, og selvom jeg ikke tog med videre, nød jeg aldrig det ene glas alligevel, fordi det startede en lavine af tanker. Og netop den evige kamp inden i mig selv var jeg træt af. Det er jo et misbrug og en sygdom, som jeg kæmper imod, og det har jeg måtte erkende.«

Sarah Grünewald er sammen med komiker Martin Johannes Larsen aktuelle som værter i årets sæson af 'Vild med dans'.
Sarah Grünewald er sammen med komiker Martin Johannes Larsen aktuelle som værter i årets sæson af 'Vild med dans'. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Sarah Grünewald har før været åben omkring, at hun siden sine unge år har kæmpet med alkoholmisbrug, hvor hun ikke kunne finde ud af at trække sig fra festen og de våde varer, når hun først gik gang.

Men det var først, da hun mødte sin eksmand, dj'en Rasmus Backhaus, i 2014, at hun fik grund til og mod på at gå i misbrugsbehandling.

»Han var vidunderlig for mig. En total klippe i min identitetskrise. Han var det første menneske, der så mig. 'Stoffer og alkohol, jeg er ligeglad. Jeg vil bare have dig, og du er så meget værd uden alt det', sagde han. Han var en kæmpe gave i mit liv,« har Sarah Grünewald tidligere fortalt til B.T.

Og særligt deres fælles søn, den seksårige Luis, har fastholdt hendes motivation.

Sarah Grünewald og Rasmus Backhaus blev gift i 2014. I februar 2019 oplyste parret, at de skal skilles. Sammen har de sønnen Luis.
Sarah Grünewald og Rasmus Backhaus blev gift i 2014. I februar 2019 oplyste parret, at de skal skilles. Sammen har de sønnen Luis. Foto: David Leth Williams
Vis mere

For et år siden besluttede 'Vild med dans'-værten så, at alkohol slet ikke skulle være en del af hendes liv.

Åbenbaringen skete, da hun så TV 2-programmet 'Toppen af poppen' og hørte sangerinden Mathilde Falch fortælle, hvordan hun som tidligere misbruger havde fået det bedre af at kvitte alkoholen helt.

Så samme beslutning tog Sarah Grünewald.

Og nu her et år efter fortæller tv-værten altså i helsemagasinet FIT Living, at beslutningen om helt at undvære alkohol har gjort hendes helbred godt og hende til 'en langt bedre udgave af mig selv, end jeg var for et år siden'.