Tv-vært Sarah Grünewald har lige været til eksamen i fransk hos sin svigermor, Francois Kaniewski.

Som en del af en kampagne for fagforeningen HK har hun nemlig de sidste to uger haft 20 timers intens franskundervisning med det mål at møde sin franske svigermor for første gang over en Zoom-forbindelse.

»HK kastede en masse bolde op i luften, og jeg greb to: at lære fransk eller lære at spille guitar, for det er ting, jeg allerede vildt godt gad at lære. Ved guitaren var eksamen at stille mig op og give et nummer på Rådhuspladsen, og det tænkte jeg ikke lige, jeg skulle. Ved fransk var eksamen at ringe til min svigermor,« forklarer 37-årige Sarah Grünewald til B.T.

Men selvom det syntes nemmere at føre sin første samtale med moren til kæresten gennem halvandet år, den 42-årige producer Benjamin Kaniewski, end at stille sig på en kasse foran Københavns Rådhus, tog Sarah Grünewald ikke let på opgaven.

»Jeg har jo ikke mødt Bens forældre før, de bor i Frankrig, og på grund af coronalockdown har det ikke være muligt at møde dem. For mig er det en stor ting at møde svigerfamilien. Der er jeg måske lidt gammeldags, men det betyder meget for mig at møde dem, som er en del af min store kærligheds liv,« fortæller tv-værten.

Men svigerforældrene taler ikke engelsk, så forberedelse skulle der til. Også fra svigermors side.

»Jeg havde forberedt Bens mor på nogle spørgsmål, som hun skulle stille mig, og som jeg så kunne svare på. Mest fordi jeg var bange for, at det ville komme til at stikke i alle retninger og blive meget kompliceret,« forklarer Sarah Grünewald.

Derudover havde Sarah Grünewald også forberedt en tale til Francois, hvor hun takkede hende og lovpriste deres søn.

Sarah Grünewald med manden i sit liv, Benjamin Kaniewski.
Sarah Grünewald med manden i sit liv, Benjamin Kaniewski. Foto: Anthon Unger
Vis mere

»Ben kendte ikke til talen. Han har jo øvet spørgsmålene med mig, men han kendte ikke talen, og det gjorde det ekstra nervepirrende, og jeg var i forvejen super bange for at klokke i det. Eksempelvis minder det franske ord for søn meget om ordet for numse, så jeg kunne jo lynhurtigt komme til at sige, at 'jeg er simpelthen så glad for jeres numse!'« forklarer hun med et grin.

Heldigvis gik 'eksamen' godt, og både Benjamin Kaniewski, hans mor og Sarah Grünewald selv var meget rørte over det første møde.

Dog lå det franske heller ikke helt fjernt for den tidligere model.

»Jeg har allerede en melodi i det franske, fordi jeg boede i en lejlighed i Frankrig, da jeg var model i mine 20ere. Men jeg kunne ikke sige en hel sætning. Jeg kunne sige goddag og farvel og bestille en kop kaffe. Og jeg har jo glemt det igen. Men for mig er sprog også en slags musikalitet, så for mig var det en force, at det ikke var en helt ny lyd,« forklarer hun.

Sarah Grünewald understreger også, at hendes bestræbelser på at lære fransk ikke slutter med den veloverståede eksamen.

»Ben var super glad og stolt. Han har hjulpet mig med det franske, og det gør han stadig, for jeg vil gerne holde det ved lige. Jeg håber, at jeg kan være nogenlunde halvt flydende om et år,« slutter hun.