Gnisten i øjnene taler sit eget tydelige sprog. Lykken bobler indeni hende. Hun kan næsten ikke holde den inde i sin krop.

»Vi har været sammen i et år, og vi er SÅ forelskede. Det er helt sindssygt,« siger Sarah Grünewald og sender et blik hen over bordet, der understreger hendes ord.

Den heldige vinder i lykkens lotteri er musiker Benjamin Kaniewski, som hun mødte, knap et halvt år efter at hun og hendes mand gennem seks år, Rasmus Backhaus, måtte kaste håndklædet i ringen.

'Ras og jeg har truffet verdens sværeste, men vigtigste beslutning – det at gå fra hinanden,' skrev hun i februar 2019 på Instagram og kaldte det 'en kæmpe sorg og en ubeskrivelig smerte'. Og det er det stadig for Sarah Grünewald, som betegner dét at blive skilt som den hårdeste kamp i sit liv.

At blive skilt var en af de hårdeste kampe i Sarah Grünewalds liv.
At blive skilt var en af de hårdeste kampe i Sarah Grünewalds liv. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Det var hårdt, for vi elskede og elsker stadig hinanden. Men at tage en beslutning som den, er der én, der betaler prisen for. Og det det min søn. Og det er jeg simpelthen så ked af.«

»Jeg er ked af, at den dreng skal vokse op og ikke være sammen med hverken mig eller Rasmus 100 procent. Jeg er ked af, at vi begge skal mangle vores søn halvdelen af tiden. Så det er en meget egoistisk beslutning at tage,« siger Sarah Grünewald med smerte i de ellers smilende blå øjne.

»Jeg vil ikke kalde det et nederlag, for det havde været et nederlag at blive i ægteskab, som mere var blevet et venskab. Når man er vokset op med en far og mor, som altid har haft to soveværelser, havde jeg ikke lyst til at give det mønster videre til Luis.«

Sarah Grünewald på den røde løber med eks-manden Rasmus Backhaus.
Sarah Grünewald på den røde løber med eks-manden Rasmus Backhaus. Foto: David Leth Williams
Vis mere

»Vi var for unge til at være i et ægteskab, der var bare dét. Så jeg valgte at satse på, at jeg kunne finde en mand, der ville mig mere.«

Og ham har Sarah Grünewald i den grad nu fundet.

»Jeg er virkelig lykkelig. Kæmpe lykkelig. Jeg har fundet den vildeste mand. Han er vidunderlig,« smiler 36-årige Sarah Grünewald. Som dog først måtte berolige sin mor.

»Hun har altid sagt, at jeg ikke måtte finde en udlænding eller en mandlig krebs. Og Ben er krebs. Og udlænding. Så min mor slog korsets tegn,« fortæller hun med et grin om moderens advarsel. Som blev givet ud fra hendes erfaringer.

»Men jeg er jo ikke min mor. Og Ben og jeg passer så godt sammen, har samme drive. Han er en livsnyder, men også en arbejdshest.«

»Han er én, som ikke gider gøre tingene halvt og ikke kan holde ud, at folk snakker om ting, de gerne vil gøre, uden at gøre noget ved dem. Så han får også mig til at oppe mig. For jeg har virkelig mange gode ideer.«

»Og så giver han mig rigtig meget kærlighed. Helt vildt meget. Og synes, at jeg har pæne ankler,« siger Sarah Grünewald og ser helt rørt ud.

Selv anklerne, er hendes kæreste Ben vild med.
Selv anklerne, er hendes kæreste Ben vild med. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Jeg har jo bare helt almindelige ankler. Men der er ikke noget sted på min krop, han ikke har kigget på og synes er skønt. Det er simpelthen så dejligt. Jeg ville ønske, at alle kvinder havde sådan én, der kiggede sådan på dem.«

Selv om det forelskede par har været sammen i et år, har de dog ikke planer om at flytte sammen foreløbig.

»Vi tager det i et meget langsomt tempo i forhold til børnene,« forklarer den populære tv-vært, som selv har sønnen Luis på fire, mens kæresten har en datter på 16 og en søn på ni. Begge har de 7-7-ordninger, som er koordineret.

»Så jeg har en uge, hvor jeg er mor med Luis, og så har vi en uge, hvor vi bare er kærester. Hvor jeg er nyforelsket og ung igen,« siger hun og stråler.

Sarah Grünewald med manden i sit liv, Benjamin Kaniewski.
Sarah Grünewald med manden i sit liv, Benjamin Kaniewski. Foto: Anthon Unger
Vis mere

»Nogle gange kan jeg da godt drømme om, at vi får det flettet sammen, men det fungerer bare rigtig godt, som det er. Så jeg tænker da meget over, om det er glansbilledet af forenede familier, som jeg jagter.«

I første omgang jagter Sarah Grünewald dog – igen – en ny bolig. Knap et halvt år efter, at hun og Luis flyttede fra Indre København til i et idyllisk bindingsværkshus i Valby, hvor hun kunne realisere en drøm om hus og have.

»Men det minder mig lidt for meget om at komme hjem til Falster. Det er lidt provinsielt,« siger hun om den københavnske bydel og fortsætter:

»Og så har jeg en lille dreng, der savner sin far og sine legekammerater rigtig meget og føler sig isoleret med mig i Valby. Han vil bare gerne bo tæt på sine kammerater.«

Sarah Grünewald håber derfor, at hun igen kan finde en lejlighed i centrum. Men på listen over drømme for fremtiden står stadig hus og have. Når den økonomiske frihed er til det.

I frustration over mængderne af affaldsplast har Sarah Grünewald nemlig i mange år drømt om at starte et genbrugsprojekt. Men den drøm blev sendt til tælling, da hun i 2018 blev erklæret konkurs efter at have forsøgt at forhindre, at forældrenes hus gik på tvangsauktion.

»Men nu har projektet endelig fået ben at gå på, så sammen med tre andre starter jeg næste år et stort projekt med genbrug af affaldsplast. Og det er jeg virkelig stolt af.«

»Så jeg drømmer om, at det bliver en stor succes, og håber, at det giver økonomisk frihed, så jeg kan få mig et lille sommerhus,« smiler Sarah Grünewald.