Skuespiller og tv-vært Sarah Grünewald har haft et hektisk 2014. Ikke alene har hun spillet en af hovedrollerne i TV2 Zulu-serien ’Tomgang’, ageret vært på ’Vild med dans’ for anden gang og gjort sig bemærket på det store lærred i filmen ’Det andet liv’. Hun er også blevet gift og flyttet sammen med sin mand, Rasmus Backhaus.

Det kommende år bliver dog ikke mindre hektisk for den 30-årige alt mulig-kvinde, der ud over endnu en omgang ’Tomgang’ og en tur på dansegulvet har store planer om at hjælpe børn og unge i både ind- og udland.

Som ambassadør for organisationen Dignity, der arbejder med at bekæmpe tortur og organiseret vold over hele verden, planlægger Sarah Grünewald nemlig at rejse til Filippinerne og gøre en forskel for torturerede børn.

split

»Jeg er træt af kendte mennesker, der bare stiller sig op med et papskilt og siger ”send fem kroner til 1234”. Jeg vil have arbejdshandskerne på og vil ud at gøre forskel i stedet for bare at bruge min Instagram-profil som reklamesøjle. Det er jeg dødtræt af at se på. Vi kendte mennesker i Danmark burde bruge os selv noget mere i stedet for kun at agere reklamesøjler,« siger Sarah Grünewald til BT.

Sarah Grünewald er både blevet gift og flyttet sammen med sin mand, Rasmus Backhaus, i 2014. Parret er klar til at få børn, fortæller Sarah Grünewald: »Sker det, så sker det. Men umiddelbart kommer arbejdet først,« siger hun til BT. Her er de to på den røde løber til showet 'TV2014: De største øjeblikke' tirsdag den 16. december.
Sarah Grünewald er både blevet gift og flyttet sammen med sin mand, Rasmus Backhaus, i 2014. Parret er klar til at få børn, fortæller Sarah Grünewald: »Sker det, så sker det. Men umiddelbart kommer arbejdet først,« siger hun til BT. Her er de to på den røde løber til showet 'TV2014: De største øjeblikke' tirsdag den 16. december. Foto: David Leth Williams
Vis mere

Ud over at tage ud i felten i udlandet begynder Sarah Grünewald også at turnere rundt herhjemme som foredragsholder. Hun har tidligere i BT fortalt om sine vilde ungdomsår, hvor hun blandt andet boede på gaden i en periode, og det er netop hendes eget liv, foredragene kommer til at tage udgangspunkt i.

»Foredragene kommer til at handle om selvudvikling og identitetskrise, og jeg skal holde dem for unge mennesker, som er er nysgerrige på livet, men samtidig også er frustrerede over ikke at vide, hvilken vej, de skal gå. Jeg håber, jeg kan hjælpe nogle unge mennesker til at slappe lidt mere af og give dem noget mere selvtillid – også selvom de vågner op om morgenen og har det dårligt«, siger Sarah Grünewald.

Inden hun kommer så langt, kan tv-seerne opleve Sarah Grünewald i sin vante rolle som tv-vært, når TV2 sender 'Vild med dans - julebal' den 28. december klokken 20.

Har Sarah Grünewald en pointe? Deltag i debatten på vores facebook-side.