For skuespillerinde og 'Vild med dans'-værtinde Sarah Grünewald var det ikke blot en kollega, der gik ned med stress, da Mick Øgendahl i maj 2013 brød sammen. Sarah Grünewald spiller nemlig ikke bare over for Mick Øgendahl i komikerens tv-serie 'Tomgang', hun er også en af Mick Øgendahls gode venner.

- Jeg blev meget bekymret for ham, da vi fik det at vide. Og jeg blev ked af at høre, at han havde presset sig selv så meget, at han brød sammen. Men Mick er en utroligt dedikeret mand, der engagerer sig helt sindssygt i de ting, han laver, så jeg var ikke overrasket over, at han ikke selv har kunnet mærke, hvornår han skulle sige stop, lyder det fra Sarah Grünewald.

Mick Øgendahl passede sine standup-show samtidig med, at han skrev, instruerede og selv spillede med i tv-serien 'Tomgang', der bliver sendt på TV2 Zulu.

Han havde gang i så meget, at Sarah Grünewald nåede at tænke "hvordan i alverden kan han alt det?", inden det hele blev for meget for Mick Øgendahl, der lod sig indlægge med en voldsom stressreaktion på psykiatrisk afdeling i to dage. Det fortæller komikeren selv til Euroman og sætter blandt andet følgende ord på:

- Jeg klikkede konstant frem og tilbage mellem den ene og den anden virkelig sådan inden for tre sekunder, tik tik tik tik tik. Det kørte inde i hovedet, at jeg var ulykkeligt forelsket i Mie (Sarah Grünewalds rolle i 'Tomgang', red.). Det var så absurd, siger han.

Nogle karakterskift som også Sarah Grünewald registrerede. Hun oplevede på første hånd, hvordan Mick Øgendahl konstant skiftede fra at være stand up-komiker til at være far til at være 'Mathias' fra 'Tomgang'.

- Mick er en rigtig dygtig skuespiller, og når kameraet tænder, har Mick og jeg en flirt kørende i rollerne som Mathias og Mie. Men når kameraet slukker, så har han en dejlig kone og jeg selv en dejlig mand, så der har aldrig været følelser mellem os, siger Sarah Grünewald.

Hele holdet omkring 'Tomgang' var i gang med optagelser, da komikeren brød sammen, men alt blev lukket ned i de dage, Mick Øgendahl var indlagt. Da han vendte tilbage, forklarede han selv holdet bag 'Tomgang', hvad der var sket.

- Og så gav vi ham bare en masse kærlighed. Hele produktionen omkring 'Tomgang' er ret unik. Det kan godt lyde corny, men den er fuld af kærlighed. Alle lige fra lydmand til runner er castet ud fra, at det skal være gode mennesker. Så vi passede rigtig godt på ham, fortæller Sarah Grünewald, der dog stadig er nervøs på sin gode vens vegne.

- Jeg kan godt være lidt bekymret, fordi jeg ved, hvor meget Mick værner om sit privatliv, og nu kommer der meget fokus på det. Men jeg har kæmpestor respekt for, at han tør fortælle sin historie alligevel, siger hun.

Artiklen er rettet onsdag aften. Øgendahls manager og kone, Marlene Øgendahl, gør opmærksom på, at han ikke, som tidligere skrevet, var indlagt 14, men kun to dage.