Sanne Salomonsen og Anne Linnet, sangerinder.
Sanne Salomonsen og Anne Linnet, sangerinder. Foto: Claus Bjørn Larsen
Som på en sky af amoriner, røde kinder og blodstriber nedad ryggen svævede Anne Linnet gennem 70erne og 80erne. Undervejs havde hun sex med den ene kendte kvinde efter den anden. Forsøgte i det mindste at få det.

Sådan fremstår Anne Linnet i selvbiografien ’Testamentet’. Men spørger man de nævnte kvinder, har de svært ved at genkende sig selv i de saftige beskrivelser.

Det gælder for eksempel den tidligere veninde og nære samarbejdspartner Sanne Salomonsen og skuespiller og koreograf Susanne Breuning.

- Jeg har hverken godkendt det, der står i bogen, eller haft noget af det til gennemlæsning. Jeg vil kun sige, at det, der står i den bog, det er verden set med Annes øjne, siger Sanne Salomonsen til BT.

Arm i arm i arm

Anne Linnet husker ellers en vild aften, der endte i en dobbeltseng med Sanne Salomonsen og hendes daværende mand, musikeren Morten Kærså.

- Jeg aner ikke, hvordan jeg er havnet der, men op ad formiddagen vågner jeg i min seng, nøgen, sammen med Sanne og Morten. Vi ligger arm i arm i arm, skriver Linnet.

- Jeg ta’r et bad og opdager, at mine arme har blå mærker, og min ryg er et maleri af striber. Hvad fanden har jeg lavet?

På samme tid medvirker Linnet i teaterstykket ’Tiggeroperaen’ sammen med Susanne Breuning. Skal man tro Linnets bog udspillede der sig et mindre trekantsdrama i kulissen.

Heftig affære

I bogen husker Linnet, at Susanne Breuning stiller sig op ad hende, så hendes bryster rører hendes ryg. Hun bliver genert men nyder det. Hun har røde dansebukser på, og hun er ’edderrådme en fræk størrelse’, tænker Linnet. Senere fortæller hun, hvordan en anden skuespillerinde, Ann-Mari Max Hansen, ’er helt vildt oppe på tæerne over, om Susanne er ved at score mig’.

Linnet havde en heftig affære med Ann-Mari Max Hansen under prøverne til musicalen ’Roserne bryder ud’, hvor Ann-Mari meget belejligt strippede. Det gjorde hun også senere i Linnets interimistiske lejlighed.

Susanne Breuning slår en latter op og minder om, at hun ret beset dannede par med Kurt Ravn, og hun i øvrigt ikke er til kvinder.

- Jeg husker det altså som værende omvendt, som det var Anne Linnet, der lagde an på mig, siger Susanne Breuning til BT.

- Jeg synes, at Anne Linnet er en dejlig kvinde, meget sød, men jeg er altså ikke til damer. Og jeg havde altså Kurt dengang. Det var meget morsomt at læse, men der var altså ikke noget mellem os dengang. Der må jeg skuffe både Anne og andre, griner Susanne Breuning.

’Testamentet’ afslører også at Anne Linnet havde en affære med skuespillerinden Ulla Henningsen, da de begge var helt unge i Aarhus.

Linnet fortæller blandt andet at sangen ’Smuk og Dejlig’ er skrevet efter mødet med Henningsen. Hun fortæller også, at Linnets daværende mand, Holger Laumann, blev rasende jaloux og smed parrets dobbeltseng ud ad vinduet, da han opdagede, at de havde haft sex i sengen.

Kort efter spillede Ulla Henningsen den lesbiske Iben i Matador.

Ulla Henningsen siger til BT, at hun godt kan huske affæren, også det med sengen, men hun er ikke meget for at blotte sit privatliv:

- Vi havde en ganske kort affære, da vi var omkring 18-19 år. Vi var unge og havde det sjovt, og jeg var en af Annes første eksperimenter eller erobringer. Men jeg har slet ikke brug for at blive talt om på den måde, siger Ulla Henningsen, der understreger, at hun ikke har læst selve bogen.

Vidste godt, at hun skrev den

- Jeg vidste godt, hun skrev på den, og jeg er nok lidt naiv, for jeg har ikke bedt om at få det til gennemlæsning i tillid til, at det, der kom til at stå, ikke ville være intimiderende. Jeg har ikke brug for at krænge mit privatliv ud på samme måde, som Anne gør. Jeg er meget blufærdig, og det er ikke fordi, jeg skammer mig, men jeg synes ikke, det er fair, at hun blander mig ind i sine ting. Jeg vil godt holdes ude af det mediecirkus, som Anne har startet. Det er hverken godt for mit image eller min faglighed som skuespiller, siger 62-årige Ulla Henningsen, der i dag er gift med en mand, hun har kendt i mange år. Hun har i øvrigt aldrig betragtet sig selv som lesbisk.

Susse Wold, der i årevis blev jagtet af den ulykkeligt forelskede Anne Linnet, trækker på skulderen:

- Vi har to forskellige seksuelle observanser. Jeg kan ikke gøre noget ved, at et andet menneske føler noget for mig, men jeg synes jo, at det er dejligt, hvis der er kommet god kunst ud af det.

Hverken Ann-Mari Max Hansen eller den tidligere TV 2-journalist Susanne Utzon, som Linnet også havde en affære med, vendte fredag tilbage efter BTs henvendelser.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.