Den folkekære skuespillerinde og sangerinde Sanne Brüel døde i formiddags efter kort tids kamp mod kræften.

Sanne Brüel, der især blev kendt i bandet 'Jomfru Ane Band', blev 59 år gammel.

Tilbage i 2007 fik Sanne Brüel første gang konstateret kræft i endetarmen. Dengang lykkedes det hende at overvinde sygdommen og blive rask.

Men for nyligt vendte den aggressive sygdom så tilbage.

- Lægerne havde åbenbart ikke fået fjernet det hele, da hun blev opereret for sin kræft i 2007. For nyligt fik hun så at vide, at kræften var vendt tilbage, siger et nært familiemedlem, der er tydeligt rystet og ked af det, til bt.dk og fortsætter:

- De sidste 14 dage gik det bare mere og mere ned ad bakke. Hun kunne ikke holde maden i sig og kastede op hele tiden.

På hospice

For et par dage siden flyttede Sanne Brüel ind på et hospice i Odense som følge af sin kræftsygdom. Her håbede hun, at hun kunne få ro, smertebehandling og hvile i den sidste tid. 

- Jeg tror ikke, hun var bange for døden eller bange for at dø af kræft. Hun var ligesom afklaret med, at sygdommen denne gang var meget alvorlig. Men det er klart, at hun var ked af, at der var kort tid tilbage. Hun var ked af, at hun ikke havde så lang tid til at sige farvel til alle de mennesker, hun holdt af, fortæller familiemedlemmet.

Færgeby og Jomfru Ane Band

Sanne Brüel efterlader sig blandt andet tvillingesøsteren Rebecca og datteren Kaya, der begge ligesom Sanne altid har beskæftiget sig med musikken.

Sanne Brüel blev født den 12. april 1952 og var uddannet musiklærer. Siden 1964 arbejdede hun både som sanger, musiker, komponist, skuespiller og kapelmester.

Hun var en af de helt store drivkræfter i rockbandet 'Jomfru Ane Band' fra 1980'erne sammen med sin tvillingesøster Rebecca.

Sanne Brüel blev også kendt fra DR's julekalender Jullerup Færgeby, hvor hun spillede Kaja.