Torsdag siger familie og venner et sidste farvel til Tinna Jakobsen, der i weekenden døde af underlivskræft.

Den 24-årige tidligere Paradise Hotel-deltager og hendes familie håbede til det sidste, at hun kunne overleve den aggressive kræftform, hun første gang fik diagnosticeret tilbage i 2011.

Det danske sygehusvæsen meddelte ellers tidligere på året, at de ikke kunne gøre mere for den unge kvinde. Men Tinna Jakobsen gav ikke op og søgte hjælp hos en tysk kirurg, der mente, at han kunne hjælpe hende. Derfor valgte familie og venner at lave en indsamling, der skulle dække de omkring 300.000 kr., som behandlingen i Tyskland koster. Og ved hjælp af to forskellige indsamlinger lykkedes det på kort tid at samle mere end 100.000 kr. ind. 

Men den 24-årige tidligere Paradise Hotel-deltager nåede aldrig til Tyskland. Natten til lørdag sov hun stille ind på Aalborg Universitetshospital.

- Vi har talt meget med familie om, hvad pengene nu skal bruges til. Tinnas eget ønske var, at en del af pengene skulle dække udgifterne til begravelse, da familien har brugt mange penge på en række alternative behandlinger. Resten af pengene synes Tinna skulle gå til en rejse til moren. Det har været et hårdt forløb for Tinnas mor, og hun trænger til at tage sine nærmeste med væk og få det hele på af sted, når det her er overstået, siger Jesper Høgfeldt, der har stået for den ene af de to indsamlinger.

Den 24-årige Tinna Jakobsen fik i 2011 konstateret underlivskræft og blev for en kort stund erklæret rask. Men sygdommen vendte sidste år tilbage, og hun kom efterfølgende i både kemobehandlinger og strålingsforløb. Men det hjalp ikke. Hun valgte selv for en kort periode at prøve alternative behandlinger, og da hun vendte tilbage til det danske sygehusvæsen, var det for sent. Lægerne mente ikke, der var mere at gøre, og til sidst valgte de at stoppe med at behandle hende. familien. 

Den unge kvinde og hendes familie søgte derfor hjælp i udlandet. Her fandt de en tysk læge, der mente, han kunne hjælpe. Behandlingen koster 300.000 kr., og planen var, at Tinna Jakobsen skulle af sted til Tyskland i mandags for at få den første scanning. Men tre dage før af gang blev hun indlagt på hospitalet i Aalborg, og natten til lørdag gik hun bort.

Andre læser også