Lyt til artiklen

Da Jan Fog torsdag sov stille ind, var det ikke kun en dygtig ejendomsmægler og vellidt tv-personlighed, der gik tabt. Det var også citatmaskinen Fog, der altid var god for en kvik bemærkning.

Det var i TV 2s boligprogram 'Liebhaverne', at den brede danske befolkning for alvor stiftede bekendtskab med Jan Fog. Og fra første færd lærte de den varme side af den gråhårede levemand at kende.

»Jeg har været i gang i en 27-28 år, og i den tid har jeg jo solgt over 2.000 ejendomme. De har alle sammen ligget her i området nord for København, så der er jo en grund til, at de kalder mig for ’whisky-bæltets mægler’,« sagde Jan Fog i sit første afsnit af 'Liebhaverne' i 2006. I samme afsnit viste han i øvrigt også, hvordan han ved at holde en afbrækket kvist op foran kameraet kunne få et nabohus ud af billedet af et hus, han prøvede at sælge.

Læs også:

Jan Fog blev i 2013 viet til sin veninde Charlotte Juul, som han havde været kæreste med mange år forinden. BT fangede ham dengang til en kommentar.

»Selvfølgelig er jeg en glad mand. Jeg ville da være dum, hvis jeg ikke var glad. Nu er vi blevet gift og sidder med en fantastisk middag med en ligeså fantastisk 30 år gammel gran cru-rødvin, som passer med den tid, jeg har kendt Charlotte,« sagde han.

Læs også:

Og da ejendomsmægleren tidligere på året blev spurgt om hans største dumhed, lød svaret:

»Da jeg engang bakkede min Cadillac ind i siden på min Mercedes Sport i min egen indkørsel. Det så ikke pænt ud, og det var pinligt at skulle forklare bagefter, da bilerne skulle på værksted.«

På sin egen tilbagelænede måde lod Jan Fog altid seerne mærke sin varme, og flere har det seneste døgn og gennem årene delt deres yndlingscitater:

Og til sidst ét af de citater, vi i sandhed vil huske ham for:

»Det allervigtigste i livet er at tænke på andre og ikke være egoistisk. Hvis du ikke kun tænker på dig selv, er du sikker på at blive glad. Bare det smil du får, når du holder tilbage for én, der skal over vejen. Det er ikke sjovt at have en hel masse penge og køleskabet fyldt op med kaviar og champagne, hvis du ikke har nogen at dele dem med. Det har jeg heldigvis,« sagde Jan Fog til BT i februar.

Jan Fog blev 66 år gammel.
Jan Fog blev 66 år gammel. Foto: Claus Bech
Vis mere