»Det plejer at være Mads Steffensens stemme du lytter til lørdag formiddag på P4, men Mads har søgt nye græsgange.«

Det var de ord, man blev mødt med, da første afsnit af 'Sara og Monopolet' gik i luften med Lars Løkke, Cecilie Beck og Søren Rasted. Et første afsnit, som radiochef i DR Anette Kokholm var yderst tilfreds med.

»Det var en rigtig fin premiere. Jeg sad i alle tre timer og hørte programmet, og jeg synes, de gjorde det rigtig godt.«

For som første sætning lyder, så er det med en ny vært. Dagen før nytårsdag meldte den nu tidligere DR-vært Mads Steffensen ud, at han stoppede på alle DR-programmer inklusiv det meget populære 'Mads og Monopolet'. Og nu har Sara Bro taget over, så programmet nu hedder 'Sara og Monopolet'.

(ARKIV) Portræt af radio- og tv-vært Mads Steffensen, fotograferet ved Damhussøen i København, mandag den 25. Maj 2020. Mads Steffensen fylder 50 år den 8. juni 2020. . (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Portræt af radio- og tv-vært Mads Steffensen, fotograferet ved Damhussøen i København, mandag den 25. Maj 2020. Mads Steffensen fylder 50 år den 8. juni 2020. . (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Ifølge Anette Kokholm kunne man mærke en hvis nervøsitet og anspændthed i starten, men programmet har ikke mistet gløden, selvom der er ny vært i spil.

»Det er stadig lidt som de middagsselskaber, vi ikke kan komme til for tiden. Dem hvor man snakker om det alvorlige og det sjove, og i løbet af de tre timer, blev de mere afslappede.«

Værten er da heller ikke bare fundet på gaden. Anette Kokholm har selv stået for at finde ny vært til programmet og har valgt Sara, fordi hun har masser af erfaring, og fordi hun er i en helt anden boldgade, end Mads var.

»Det er gået stærkt med at få det hele klar. Og det var også mig, der ringede til Sara lillejuleaften. Vi har fundet en vært, som er helt anderledes end Mads og det klædte programmet, at der var en kontrast i forhold til værten,« siger hun og tilføjer:

»Hun er utrolig modig, da det er nogle store sko at skulle fylde ud. Vi er jo alle sammen vant til, at det program lyder som Mads.«

Programmet blev også taget godt i mod af de mange forventningsfulde lyttere. Men der var dog en ting, der forstyrrede lytternes ører og fik dem til at skrive på Facebook:

  • Velkommen til Sara! En lille bøn – kunne I fjerne det der underlægningsmusik i baggrunden …? En kende irriterende at have kørende.
  • Lytter trofast med fra 9000! Der er dog grænser for, hvor længe jeg orker at lytte til den helt vildt forstyrrende underlægningsmusik …

Det er bare få af de ensklingende kommentarer på Facebook. Også Anette Kokholm undrede sig da også lidt over lydniveauet på det baggrundsmusik, der var lagt på.

»Folk er simpelthen så engagerede, og skrev, hvad der var galt, og jeg kunne også selv høre det og tænkte, hvad i himlens navn er det?Der lå noget baggrundsmusik, der simpelthen var for højt og, det blev fjernet kort tid efter,« siger Anette Kokholm og fortsætter:

»Det betyder meget, og det er enormt generøst af lytterne, at de kommer med den konstruktive kritik.«

Der gik heller ikke længe før producerne bagved 'Sara og Monopolet' reagerede på lytternes bøn og fjernede baggrundsmusikken efter meget kort tid.

Der er i skrivende stund ikke udkommet officielle lyttertal på 'Sara og Monopolet', men DR forventer at kunne fremlægge dem mandag.