Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han kendes af alle og enhver for kendingsmelodierne til klassikerne Matador og Olsen-Banden. Men det spiller også økonomisk for den 89-årige showbizz-onkel Bent Fabricius-Bjerre.

En gennemgang af komponistens netop offentliggjorte regnskaber viser en yderst solid pengetank, hvor millionerne strømmer ind.

Bent Fabricius-Bjerres personlige selskab Artum ApS havde i 2013 et overskud på 8.987.419 kr., hvilket er medvirkende til, at ’Alley Cat’s far nu har skabt sig en formue på 119.816.574 kr. i selskabet. Formuen er bemærkelsesværdigt vokset støt fra 107 mio. kr. i 2012 og 105 mio. kr. i 2011.

- Det er da gået meget godt, fortæller Bent Fabricius-Bjerre til BT.

Han fortæller, at overskuddet kommer fra gunstige investeringer.

- Den del af indtægterne kommer jo fra investeringer i aktier og værdipapirer, og det er jo gået rigtig godt det seneste år. Så det er ikke, fordi man har været særlig dygtig, men tiderne har været gunstige. Mange kilder gør en stor å, siger han.

Bent Fabricius-Bjerre har også vist sig som en benhård boligmatador.

Sammen med sønnerne Poul og Henrik ejer han en række totalrestaurerede erhvervsejendomme på fashionable adresser i det indre København såsom Admiralgade, Toldbodgade og Nyhavn.

Pengene til ejendommene har Bent Fabricius-Bjerre bl.a. tjent, da han i 1997 solgte produktionsselskabet Metronome til Tele Danmark og den norske mediegigant Schibsted for 200 mio. kr.

Solid pengetank

Erhvervsejendommene ejer komponisten i selskabet Metorion, hvor farmand ejer halvdelen og hver af sønnerne har en fjerdedel.

Også i Metorion går det forrygende økonomisk. I 2013 havde firmaet et overskud på 3.662.186 kroner og en solid pengetank på 69.920.042 kroner.

Bent Fabricius-Bjerre solgte for to år siden sit palæ af en ejendom direkte ned til Øresund for omkring 35 mio. kr. I stedet bor han i dag på Jaobsens Allé i Hellerup med sin 42 år yngre hustru Camilla Arndt i en villa på 200 kvadratmeter, som han købte for 15 mio. kr. i 2012.

Meget af tiden tilbringer parret, der nu har været gift i ti år, dog i Bent Fabricius-Bjerres lækre sommerhus i Port d’Andratx på Mallorca, som han har ejet siden 1980.

Hvordan forsøder du din tilværelse med de mange god millioner, der kommer ind på kontoen?

- Jeg har levet på samme måde altid, og gudskelov haft råd til det, så det er jo dejligt, siger Bent Fabricius-Bjerre, der også har prøvet at tabe millioner i forkerte investeringer.

’Vær forsigtig’

Hans engagement i ejendomskomplekset Scala over for Tivoli i København, hvor Bent Fabricius-Bjerre sammen med flere forretningspartnere tabte adskillige mio. kr., var vigtige lærepenge.

Har du nogen gode råd til andre, der drømmer om at tjene store penge?

- Jeg tager tingene sådan en dag ad gangen. Jeg har ikke rigtig nogen gode råd ud over at være forsigtig og tænke sig om. Man skal altid kende størrelsen på sin risiko. Der er selvfølgelig altid risici ved at investere, men hvis man er klar over worst case, går det sjældent helt gal.

’Jeg tager en dag ad gangen’

Han har ingen planer om at sænke tempoet.

Om et halvt år runder dansk musiks store hitmager 90 år.

Men Bent Fabricius-Bjerre har langtfra tænkt sig at gå på pension og nyde sit otium.

Bent Fabricius-Bjerre har de seneste år haft fuld fart på karrieren trods sin fremskredne alder og bugnende bankbog. Sidste år var han en del af Tivoli-forestillingen ’Jukebox’, og han lavede også musik til en animeret Olsen-Banden-film.

I 2014 er der også gang i en række musikprojekter:

- Jeg skriver stadig musik og tager rundt og spiller i Danmark. Jeg skal have et par koncerter i efteråret med Odense Byorkester, så det hele kører som det plejer, fortæller Bent Fabricius-Bjerre. Nyder livet

Sidste år modtog han en Æres-Bodil for sine mange melodier til film og tv, men det seneste par år har han også deltaget i diverse reklamer, senest for brillekæden Thiele, samt spillet bordelejer i komedien ’Klovn’ med Frank Hvam og Casper Christensen.

Bent Fabricius-Bjerre husker dog også at nyde livet og ikke køre sig selv fuldstændig ned med koncerter, reklamer og teater.

- Jeg sørger for at tage en dag ad gangen, siger han.

EJENDOMSMATADORENS INVESTERINGER:
Bent Fabricius-Bjerre bor selv i en villa i Hellerup og sommerhus på Marrorca. Men han har også investeret i en række totalrestaurerede erhvervsejendomme centralt i København:
 
Ejendommen Toldbodgade 31 ligger få ejendomme fra dronning Margrethe og kronprins Frederiks hjem på Amalienborg.
Ejendommen Toldbodgade 31 ligger få ejendomme fra dronning Margrethe og kronprins Frederiks hjem på Amalienborg. Foto: Bjarke Bo Olsen
Vis mere
Admiralgade 17, få gader fra Strøget og Christiansborg. Den er også ejet af selskabet Metorion, som Bent Fabric ejer sammen med sønnerne.
Admiralgade 17, få gader fra Strøget og Christiansborg. Den er også ejet af selskabet Metorion, som Bent Fabric ejer sammen med sønnerne. Foto: Bjarke Bo Olsen
Vis mere

Også Nyhavn 43 er i ejendomsmatadorens portefølje. Som adressen afslører, ligger den i et af Københavns populære turistområder Nyhavn.
Også Nyhavn 43 er i ejendomsmatadorens portefølje. Som adressen afslører, ligger den i et af Københavns populære turistområder Nyhavn. Foto: Bjarke Bo Olsen
Vis mere
Foto: Bjarke Bo Olsen
Vis mereAndre læser også