Den tidligere fodboldspiller 'Guld' Harald Nielsen døde den 11. august 2015 efter et langt sygdomsforløb. Han blev 73 år.

Onsdag aften strømmede danske kendisser til Cirkusbygningen i København for at blive underholdt af Wallmans nyeste show.

En af disse var Rudi Nielsen, som i mere end 50 år var gift med den danske fodboldspiller Guld-Harald.

»Det går godt, livet er dejligt, selvom jeg selvfølgelig savner Harald,« siger 72-årige Rudi Nielsen. der for mange er kendt for at spille søsteren Mie i 'Far til fire'-filmene.

Heldigvis har hun et godt netværk, som hun kan støtte sig op af.

»Men savnet er til at holde ud, fordi jeg har gode venner og familien omkring mig.«

Artiklen fortsætter efter billedet.

Rudi og Harald Nielsen i deres helt unge dage.
Rudi og Harald Nielsen i deres helt unge dage. Foto: Birthe Melchiors
Vis mere

Harald Nielsen er en af de største danske fodboldspillere gennem tiderne. To gange topscorer i den italienske Serie A og en nøglerolle, da Danmark vandt sølv ved OL i 1960, står som højdepunkter i en stor karriere. Som leder var han blandt andet med til grundlægge FCK.

De sidste dage før sin død var den tidligere danske fodboldspiller ikke ved bevidsthed. Men Rudi Nielsen var alligevel helt tæt på manden i sit liv, som hun holdt i hånden dag og nat - lige til det sidste.

»Vi har talt om mange minder i den seneste tid. Men de sidste dage har det kun været mig, der har talt. Jeg har læst bøger for ham, bl.a. biografien om ham selv (’Guld-Harald - topscorer, idol, rebel’, red.), skrevet af Joachim Jacobsen, så han kunne tænke tilbage på alt det, han har gjort og oplevet,« har hun tidligere sagt til BT.

Til Femina har Rudi Nielsen forklaret, hvordan hun fik sagt farvel til sin mand.

»Den dag Harald døde, sov han lige så stille ind sent på aftenen. Lidt over 22. Det var ganske fredeligt. Og så ... jeg vidste, at der skal gå nogle timer, før man kan blive erklæret død, så jeg ringede først til lægen næste dag,« fortalte Rudi Nielsen til Femina.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Her ses de to i 2010.
Her ses de to i 2010. Foto: Esben Salling
Vis mere

Tidligere har Rudi Nielsen over for BT forklaret, at hun havde svært ved at forestille sig sammen med en anden mand.

»Det har vi aldrig talt om, og det ville ligge os begge meget fjernt. Jeg glæder mig selvfølgelig på andres vegne, hvis de finder lykken igen. Tosomhed er bedre end ensomhed, det er der ingen tvivl om. Men hvis du har haft den store kærlighed, så er det vanskeligt, at den kommer igen. For nogen sker det heldigvis, og det er jo forståeligt nok, at man har lysten til at finde en ny, fordi man så kan opleve noget sammen, som man kan dele med en anden, det er f.eks. trist at rejse at alene. Jeg synes, det er dejligt for dem, der møder en nummer to, men jeg tror aldrig, det sker for mig. Jeg kommer til at være alene resten af livet. Harald fylder jo alt,« sagde hun.

Det betyder dog ikke, at hun har sat sig liv på stand by på grund af det ubærlige tab. Eksempelvis sidder Rudi Nielsen stadig i bestyrelsen hos Eventyrteatret, som parret har støttet finansielt.

Hele familien, sønnen Henrik Nielsen, datteren Heidi Madsen og fire børnebørn, nåede at tage afsked med deres far og bedstefar, som blev 73 år.