I en alder af 67 år tænker Rod Stewart tilbage på et fantastisk liv. Men han glæder sig også til jul og til næste år.
I en alder af 67 år tænker Rod Stewart tilbage på et fantastisk liv. Men han glæder sig også til jul og til næste år. Foto: Julio Cesar Aguilar
Rod Stewart er aktuel med et julealbum. Han er klar med sit første album fyldt med egne sange – det udkommer til næste år. Og i sin nye bog fortæller Rod’en alle de frække historier fra dengang, der var rigtige rockstjerner til.

- Vi I have historien om dengang, jeg var én Playboymodel utro med en anden Playboymodel. Om dengang Ronny Wood og jeg gemte os for en stangliderlig Janis Joplin. Eller skal vi begynde med fortællingen om dengang, Elton John gav mig et ægte Rembrandt-maleri i julegave.

Sådan introducerede 67-årige Rod Stewart fornylig sin selvbiografi på et pressemøde i London. Og samtlige anmeldere er enige om, at ud af alle de rock-erindringer, der lige nu oversvømmer markedet, er Rod Stewarts ikke alene den sjoveste, men også den mest indsigtsfulde og ærlige.

Rod Stewart har nemlig ikke noget at skjule. Lige siden gennembruddet i midten af 60erne har arbejderknægten fra London elsket at være rockstjerne. Og som en af de få undtagelser har historien om Rod Stewart også en lykkelig slutning.

Således har Stewart solgt over 23 millioner album, siden han fyldte 60 år (200 millioner album i alt). Hans nye julealbum ryger i denne uge direkte på top ti i både England og USA. Hans første album udelukkende med hjemmelavede sange udkommer i begyndelsen af næste år. Og inden da skal Rod fejre jul sammen med alle otte børn, et enkelt barnebarn, konen Penny og tre eks-koner.

- Jeg fatter slet ikke, hvordan det er sket. Men lige nu befinder jeg mig i mit livs lykkeligste øjeblik. Og jeg glæder mig til hvert et minut, jeg vil blive velsignet med, siger Rod Stewart. Og en gennemlæsning af selvbiografien ’Rod, The Autobiography’ får én til at forstå Rods overraskelse.
Her er ti af de bedste scener fra et rigtigt rockliv.

Så ved man, at man er rockstjerne
Rod overvejede ofte, hvornår han var en rigtig stjerne. Men så en sen eftermiddag i 70erne foran en koncertsal i Los Angeles skete det endelig.

- Jeg steg ud af min gule Lamborghini. Jeg var klædt i leopard-silke fra top til tå. Min langbenede kæreste Dee Harrington havde et superkort skørt på. Arm i arm gik vi ind i omklædningsrummet, hvor champagnen ventede. Og pludselig slog det mig: ’Du er rockstjerne, knægt’.

Om at udveksle gaver med Elton John
- Der findes ikke en mere generøs person end Elton. Jeg fik som regel smykker og ure. Min daværende kone fik et Steinway-flygel. Og det var altid svært at finde på noget at give ham – manden, der allerede har købt alt. Derfor fandt jeg ét år en helt fantastisk og transportabelt købeskab, der, ved et tryk på en knap, serverede champagne.

Timingen var imidlertid dårlig. Samme år gav Elton mig nemlig et originalt Rembrandt-maleri – et fucking Rembrandt. Det så lidt tyndt ud side om side med mit køleskab. Og året efter slog Elton til: Han gav mig et ti-pundgavekort (100 kroner, red.) til et lokalt supermarked. Og på kortet skrev han bare tørt: ’Køb noget pænt til køkkenet’. Ja, sjov er han også.

Om at sniffe kokain med Elton John
Elton kunne altid drikke og sniffe mig under bordet. Han var ikke til at stoppe. Én gang sniffede vi kokain i 16 timer. Til sidst faldt jeg om. Og bare fire timer senere bankede en frisk, nyvasket og ny-barberet Elton på døren til mit hotelværelse og spurgte: ’Er du klar til at tage til fodboldkamp’. Han havde sågar blomst i knaphullet.

Om at blive træt af sex og rigtig forelsket
- En overgang var jeg sammen med så mange piger, at jeg blev træt af sex – utroligt. Og efter jeg blev forelsket i Rachel Hunter, var jeg for første gang i mit liv 100 procent trofast. Det tog mig flere år at komme mig over bruddet.

Usædvanligt rygte
- Én af mine bedste medarbejdere hed Tony Toon. Han plantede nogle fantastiske historier i pressen. Blandt andet gav han mig fantastisk presse i USA ved at sprede et rygte om, at jeg kom sammen med præsident Gerald Fords datter. Desværre måtte jeg fyre ham, og så plantede han sin hidtil bedste: I en kæmpebrandert havde jeg tilfredsstillet et sted mellem 20 og 30 sømænd i San Diego. Resultatet var så meget sæd i mavesækken at jeg måtte til udpumpning. Den historie hænger stadig ved – genialt.

Janis Joplin på Rod-jagt
- Janis var ikke bange af sig. Ronnie Wood og jeg gemte os. Hun ville i kanen med én af os. Men vi var hunderædde for hende.

Supergruppe med Freddie Mercury og Elton John
- Under en kæmpetur i byen besluttede jeg med Elton og Freddie (Mercury, red.) at danne en supergruppe, der skulle hedde ’Nose, Teeth and Hair’ (næse, tænder og hår). Idéen var, at vi skulle være klædt på som The Beverly Sisters. Det blev desværre aldrig til noget.

'Kirurgi'-sex med groupier
- I årene med The Faces (Rods første store gruppe, red.) var Ronnie Wood og jeg konstant på pigejagt. Vi delte værelse, og før vi gik ind til alle pigerne, vi havde samlet, klædte vi os ud som kirurger – med hvide kitler, ansigtsmasker, stetoskoper og det hele. Så smækkede vi døren op og råbte: Så er det tid til operation. Nogle af pigerne stak af… men andre blev.

Om at have for mange penge
- Engang i 70erne kaldte min manager til hastemøde. For at undgå at betale 100.000 pund (én million kroner, red.) ekstra i skat, foreslog han mig at købe et eller andet til samme pris. Jeg tror, jeg købte et hus.

Konebytte med Mick Jagger
- Mick spurgte, om vi skulle bytte. Jeg var gift med Dee Harrington. Han var gift med skønne Bianca. Men jeg sagde alligevel nej tak. Men det var da pænt af ham at spørge.

Om at ødelægge hoteller
- Den dag i dag er jeg bandlyst fra alle Holiday Inn-hoteller. Og når vi tjekkede ud i gamle dage, spurgte de ikke ’har de taget noget fra minibaren’. I stedet var det nærmere: ’Her er regningen for genopbygning af niende etage’.

Om at genopdage sangskrivning
- Jeg har ikke haft et hjemmelavet hit siden ’Forever Young’ i 1988, så jeg anså mig selv som eks-komponist. Men så viste min ven og guitarist Jim Cregan mig noget, han havde lavet på guitaren. Pludselig kom teksten om ungdommen ved den engelske sydkyst. Og før jeg så mig om, havde jeg skrevet ti nye sange – nok til et helt nyt album, der udkommer i 2013. Det var som at blive født på ny.

  
   
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.