De katastrofale skovbrande i Hawaii har kostet mange menneskeliv og forårsaget store ødelæggelser.

Og det er også gået ud over en britisk rockstjerne, der har mistet sin restaurant til flammerne.

Mick Fleetwood fra det legendariske band Fleetwood Mac, der har boet i Hawaii igennem årtier, har måttet sande, at hans restaurant 'Fleetwood’s' i den populære turistby Lahaina på øen Maui ligger i ruiner.

Det fortæller han til Sky News, hvor han fortæller om de frygtelige brande, der ind til videre har kostet 96 menneskeliv.

Fleetwood's restaurant er helt udbrændt.
Fleetwood's restaurant er helt udbrændt. Foto: Kevin Fujii/Zuma/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Disse bjerge var et flammehav, og jeg var der ikke … Jeg følte mig hjælpeløs,« lyder det fra Fleetwood, der ikke var på Maui, der branden brød ud.

Han var i stedet i Los Angeles i Californien for at besøge sin familie.

Fleetwood kan dog glæde sig over, at hans hus på Maui ikke er blevet raseret af skovbrandene.

Men selv om han er taknemmelig for, at hans eget hus undgik brandene, så føler han med alle dem, der har mistet deres hjem. Særligt byen Lahaina gik det hårdt ud over.

»Det er et utroligt chok for alle«, siger han og tilføjer:

»Hele byen Lahaina er væk. Det i sig selv er noget, som får dig til at tænke på de mennesker, der boede der.«

Ifølge CNN er antallet af døde som følge af brandene mandag oppe på 96. Eftersøgningshold er dog fortsat i gang med at gennemgå de mange brandtomter, da mange fortsat er meldt savnet. Det vides dog ikke, om en del af de savnede er i live, men blot ikke har haft mulighed for at kommunikere til deres pårørende.

Brandene kaldes for de mest dødelige brande i USA i over 100 år.

Mick Fleetwood undgik branden, da han ikke var på Maui, da den udbrød.
Mick Fleetwood undgik branden, da han ikke var på Maui, da den udbrød. Foto: Jordan Strauss/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

I USA debatterer man nu, hvordan så mange mennesker kunne miste livet. Blandt andet vækker det undren, at et sirenevarsel, der skulle have virket, ikke blev sendt ud. 

Det førte til, at mange af beboerne på Maui kun kunne blive advaret og komme i kontakt med omverden gennem mobiltelefoner og tv, men både tv- og mobilnettet blev hurtigt ødelagt af brandene.

Det er endnu uvist, hvor stort et beløb skaderne løber op i, men Hawaii’s guvernør Josh Green har ifølge CNN udtalt, at skaderne forventes at udgøre omkring 6 milliarder dollar (knap 41 milliarder kroner).